GündemDünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Bakan Dönmez’den Önemli Açıklama!

Bakan Dönmez’den Önemli Açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

 

Bakan Dönmez’den Önemli Açıklama! Bakan Dönmez İlk Kim İle Görüştü?

Bakan Dönmez,  Budapeşte’de ilk olarak Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ile görüştü. Ardından zirvenin düzenleneceği Puskas Arena Stadyumu’na gelen Dönmez’i Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto karşıladı.

 

İşte Bakan Dönmez’in toplantıya ilişkin paylaştığı tweet:

‘’Doğalgaz Krizine Hazırlıksız Yakalandık’’

Avrupa’nın doğal gaz krizine hazırlıksız yakalandığını kaydeden Dönmez, “Avrupa sıvı doğal gaza yönelmek suretiyle alternatif aradı. Ama orada da yine terminallerin kapasitesinin ve sayılarının yetersizliği ve kaynak ülkelerin birdenbire bu kadar artan talebi karşılamaktan uzak olması gibi sorunlarla da fiyatlar anormal yükseldi.” dedi.

 

Eee

“Kriz Kimin İşine Yaradı Ona Bakmak Lazım”

Dönmez, söz konusu krizden en çok Avrupa’nın etkilendiğine belirtti. “En çok istifade eden kim ona bakmak lazım. Dolayısıyla bu kriz kimin işine yarıyor kimin işine yaramıyor bunu da öyle değerlendirmek gerekiyor. Bu süreci sadece tasarrufla yönetmek de sürdürülebilir değil. Avrupa kendi içinde bunları değerlendirip kendi kararını verecektir. Biz Türkiye ve Türk devletleri olarak uzun ve orta dönemli projelerle yine Avrupa’nın, özellikle dost ülkelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

Fa

“Her Türlü İş Birliğine Açığız”

Dönmez, böylesine bir dönemde Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri olarak iş birliğini artırması gerektiğinin altını çizdi.

”Ülkelerimiz birçok alanda birbirini tamamlayıcı özelliklere sahip. Bu potansiyeli özellikle çok uluslu petrol ve doğal gaz ve elektrik projelerinin gerçekleştirilmesi için sinerji yaratacak şekilde kullanmak zorundayız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu