Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bakan Koca “Sayılar Düşmezse Yeni Yasaklar Gelecek”

Bakan Koca “Sayılar Düşmezse Yeni Yasaklar Gelecek”

Bakan Koca”Sayılar Düşmezse Yeni Yasaklar Gelecek”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan artan vaka ve hasta sayısı ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Düşüş Bekliyoruz, Ama Düşmezse!

Bakan Koca, sayılarda düşüş yaşanmaması halinde yeni yasakların geleceğini belirterek, bu yasakların da tam kapanma, şehirlerarası seyahat ve gece sokağa çıkma yasağı olarak üç alternatif şeklinde masada olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan son kısıtlamalar sonrası, vaka sayısında düşüş beklediklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayısı dilediğimiz oranda düşmezse yeni yasaklar gelecek. Tam kapanma mı olur, şehirlerarası seyahat kısıtlaması mı olur, gece sokağa çıkma yasağı mı olur, buna karar veririz” dedi.

Cumhurbaşkanının Bizzat Açıklaması Farkındalık Yaratıyor

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı’ya konuşan Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının toplumda farkındalığı artırdığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın önlemleri bizzat açıklaması ve önlem paketi olması şu açıdan iyi, farkındalığı arttırıyor ve ciddiyeti herkese hatırlatıyor” dedi.

“Hafta Sonu Kısıtlamasının Daha Sert Olmasını İsterdim”

Açıklamasının devamında Bakan Koca, “Bu iş ciddi, şakası yok mesajı en iyi böyle veriliyor. Daha fazlası olabilir miydi? Olabilirdi. Mesela ben kendi adıma hafta sonu biraz daha sert bir önlem isterdim. Ama bu da halka yeterince mesaj verdi.” ifadelerini kullandı.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu