Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bakan Koca’dan ‘Kısıtlamalar Geri Gelebilir’ Mesajı

Bakan Koca’dan ‘Kısıtlamalar Geri Gelebilir’ Mesajı

 

Gazeteci Candaş Tolga Işık’a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramı nedeni ile vatandaşlarda oluşan rahatlığın tablonun olumsuz yönde gitmesini kaçınılmaz kılacağına işaret ederek, “Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Bölgesel olarak gerekli kararları yeniden alırız” dedi.

 

Bakan Koca “Üzülerek Söylüyorum”

Kurban Bayramı’nda Ramazan Bayramı’nın aksine koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. Ancak bu durum rehavete ve vatandaşların rahat davranmasına neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu durum nedeniyle “Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Üzülerek söylüyorum normalleşmeyle birlikte tedbirler devre dışı kaldı, temas arttı” ifadelerini kullandı.”

Bakan Koca

Açık Havada da Bulaşıyor

“Gazeteci Candaş Tolga Işık’a konuşan Bakan Koca şunları söyledi “Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Biz yeniden ciddi kısıtlamalar getirmeden vatandaşlarımız rehavetten kurtulsun. Aksi halde bölgesel olarak gerekli kararları yeniden almak zorunda kalırız. Üzülerek söylüyorum normalleşmeyle birlikte tedbirler devre dışı kaldı, temas arttı. İnsanlarda açık havada hastalık daha az bulaşacağına dair yanlış bir algı var. Bu virüsten korunmanın tek yolu önce mesafe ardından da maske” şeklinde bir uyarı cümlesi ile olumsuz tablo sonucunda tekrar kısıtlamaların uygulanabileceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu