GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Bakan Kurum’dan Kentsel Dönüşüm Desteklerinde Artışa İlişkin Açıklama

Bakan Kurum’dan Kentsel Dönüşüm Desteklerinde Artışa İlişkin Açıklama

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğini belirterek, kira yardımlarının 1150 liradan 1500 liraya, 2000 liradan 2600 liraya çıkarıldığını duyurdu.

 

Bakan Kurum, Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 1’inci etap teslim törenine katıldı. 17 Ağustos 1999 depremine değinerek konuşmasına başlayan Kurum, yaşanan depremin üzerinden 23 yıl geçtiğini, acıların hala tazeliğini koruduğunu söyledi.

Kurum, büyük bir hüzünle hatırlanan depremde 18 bin 373 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 bin 871 kişinin yaralı kurtulduğunu hatırlattı. Vatandaşların yakınlarını günlerce enkaz alanında aradığını belirten Kurum, “Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu depremin 87 gün ardından Düzce’de bir deprem yaşadık. Burada da 710 canımızı yitirdik. Ülkemizin son asırda yaşadığı depremlere bakınca 80 bin canımızı yitirdiğimiz, geçmişe dönüp bakınca Hakkari, Varto, Erzincan, Van en son Elazığ ve Malatya’da ve İzmir’de büyük depremler yaşadık. Bu depremlerde de hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bu depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu