GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

Bakan Özer: ‘Aradığım Elemanı Bulamıyorum’ Retoriği İnşallah Tarih Olacak

Bakan Özer: ‘Aradığım Elemanı Bulamıyorum’ Retoriği İnşallah Tarih Olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimde atılan atılımlar ile ilgili olarak, “İnşallah bu süreç, istihdamda da mesleki eğitim mezunlarının çok rahat bir şekilde işgücü piyasasında eşleşmesi ile önemli başarılara imza atmasını beraberinde getirecek. Nihayetinde de artık işgücü piyasasında geçmişten beri gelen, ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriği inşallah tarih olacak” dedi.

 “Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür”

Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında atılacak adımlardan üçüncüsünün ise öğretmenleri mesleki eğitiminin çok boyutlu ve kapsamlı şekilde geliştirilmesi olduğunu vurgulayarak, “Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür. Dolayısıyla öğretmenlerimizi mümkün olduğu kadar, onların talepleri doğrultusunda; sadece mesleki gelişim olarak değil, kişisel gelişim olarak, liderlik eğitimi olarak ve 21’inci yüzyılın değişen ve gelişen yetkinlikleri ile desteklemek Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim en önemli önceliğimiz. Bunu yaptıkça öğretmenler arası yeterlilik farklılığını da minimize edeceğiz ve bu da uzun vadede, okullar arasındaki başarı farklarını minimize etmeye katkı sağlayacak. Mesleki eğitim bunun haricinde. Eğitim sisteminin hem ortaöğretimin tam oturması hem de işgücü piyasasının aramış olduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmesi açısından kendi fonksiyonlarını verimli bir şekilde kullanması öncelikler alanlarımızdan bir tanesini oluşturuyor” diye konuştu.

“Artık işgücü piyasasında, ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ şeklindeki mazeret de ortadan kalkmış olacak”

İşletmelerde beceri eğitimleri ve stajların 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile tanımlandığını hatırlatan Bakan Özer, bu alanda atılan yeni bir adımı da şu şekilde anlattı: “Burada özellikle Mesleki Eğitim Merkezleri’ni ilgilendiren 2 önemli kritik değişiklik TBMM Genel Kurulu’nda kabul ettiler. Daha önceden 4 yıllık eğitim boyunca mesleki eğitime devam eden öğrencilerimiz her ay aldıkları asgari ücretin 3’e 1’ini işveren veriyordu devlet de çalışan sayısına göre bir kısmını işverene geri veriyordu. Bu düzenleme ile artık işverenin maddi yükümlülüğü olmayacak, devlet o asgari ücretin 3’te 1’inin tamamını kendisi karşılayacak. Dolayısıyla işverenler açısından Mesleki Eğitim Merkezleri çok daha cazip bir hale gelecek. İşverenler, işletmelerini öğrencilerimize çok daha rahat bir şekilde açacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu