GündemSiyaset

Bakan Pakdemirli’den Küçük Çoban Şevki’ye Sürprizler

Bakan Pakdemirli’den Küçük Çoban Şevki’ye Sürprizler

Bakan Pakdemirli  sosyal medyada ünlenen küçük çoban Şevki’ye köpek ve koyun hediye etti.

 GECELCEĞİN ÇİFTÇİSİ ŞEVKİ İLE GURUR DUYULUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyada yöresel konuşması ile hayvancılık hakkında bilgiler aktaran küçük fenomen çoban Şevki Savran’a bir akbaş cinsi köpek ile iki Balıkesir merinos cinsi koyun hediye etti. Balıkesir Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törene, yün yelek ve kasket giyerek, elindeki sopayla katılan Pakdemirli, geleceğin çiftçisi, üreticisi ve besicisi olarak, Şevki ile gurur duyduklarını söyledi.

“ SÜRÜNÜZE KATIN BEREKET OLSUN”

Şevki’ye bir sürpriz hazırladıklarını belirten Pakdemirli, şöyle konuştu: “Bir defa sana bir arkadaş lazım. Çobanın yaylada en önemli arkadaşı nedir? Köpeğidir. Sana halis ve muhlis bir akbaş hediye edeceğiz, seninle beraber büyüsün diye. Bu köpek, sürüsüne sahip çıkan, Anadolu’da ‘çoban köpeği’ olarak bilinen, aslında kangal sülalesinden bir hayvan. Bizim TİGEM çiftliklerinde yetiştirdiğimiz bir köpek. İnşallah beraber büyüyün, sana da arkadaş olsun.” İki de Balıkesir merinos cinsi koyun hediye ettiğini dile getiren Pakdemirli, “Sürünüze katın, bereket olsun. Bu akşam bir de bunları hazırladık size. Güle güle kullanın.” dedi.

TARSİM SİGORTASI SÖZÜ VERDİ

Pakdemirli, “Bütün güzel sözlerin, konuya hakimiyetin, çalışkanlığın, gayretin, geleceğe yönelik hayvancılık yapmak isteğin bizi teşvik etti. Sana teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı. Şevki Savran da “Çok memnun oldum. Teşekkür ederim. Eğer yeni köpek alırsam bir isim vardı aklımda. Köpeğin ismini ‘Pusat’ koymak istiyorum” diye konuştu. Babası Mehmet Ali Savran da “Allah’a çok hamdediyorum bana Şevki gibi bir evlat verdiği için. Çok güzel dua etmişim demek ki böyle bir evladım oldu. Allah herkese Şevkiler versin böyle.” dedi. Ayrıca törende Bakan Pakdemirli Şevki’nin sürüsüne bir yıl ücretsiz TARSİM sigortaları yapılacağı sözünü verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu