GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Bakan Pekcan’dan Milletvekili Şahin’e Cevap Geldi

Bakan Pekcan’dan Milletvekili Şahin’e Cevap Geldi

 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün ne zaman kurulacağını sordu.

 

NE ZAMAN KURULACAĞINI SORDU

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, 23 Kasım’da TBMM’de görüşülen Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasına ilişkin sorularını meclis gündemine taşıdığını belirtti.

BAKAN PEKCAN YANITLADI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şahin’in yönelttiği sorulara ilişkin konuştu. Bakan Pekcan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün zaman kurulacağına ilişkin soruya, “Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün 10 Mayıs 2019 tarihinde kurulduğu, inşaatı yapılacak gümrük müdürlüğüne ait proje örneğinin Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile birlikte hazırlanıp, protokol taslağının son aşamasına gelindiği” şeklinde cevap verdi.

“FAALİYETLER İÇİN KOLAYLIK OLACAK”

Konuyu değerlendiren Milletvekili Şahin, şunları söyledi;

“Balıkesir hali hazırda ülkemizin tarım ve hayvancılık sektöründe öncü illerinden biridir. Balıkesir’de ithalat ve ihracat yapan sanayicilerimiz buna rağmen, Balıkesir merkezde gümrük müdürlüğü bulunmamasından dolayı sıkıntı çekmektedirler. Hali hazırda Balıkesir ticaretinin yürütüldüğü Ayvalık ve Bandırma gümrük müdürlükleri Bursa Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. İthalat ve ihracatın yoğun olarak gerçekleştiği bölgemizde sanayicilerimizin Balıkesir merkezde kurulacak olan gümrük müdürlüğü üzerinden faaliyetlerini gerçekleştirmeleri daha kolay olacaktır.

“CEVAPTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM”

Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması sürecinde Balıkesir Valiliği, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ve Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışıldığını ve hazırlanan nihai protokol üzerinde mutabık kalınması halinde OSB yönetimi tarafından inşaat çalışmalarına başlanılacağını bildirmiştir. Bu cevaptan ötürü memnuniyet duyuyor, sürecin en kısa sürede başlamasını temenni ediyorum. Balıkesirli sanayicilerimiz adına dile getirdiğimiz bu hususun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu