GündemEğitimTürkiye Gündemi

Bakan Selçuk: 2021’de Atama Yapacağız

Bakan Selçuk: 2021’de Atama Yapacağız. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2021’de atama yapacağız. Bu bütçede öğretmen ataması tabi ki var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. ” dedi.

 

“Tüm Köy Okullarının Açılması Sağlandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Köy okullarına ilişkin soru üzerine Bakan Selçuk, mevzuatta yapılan değişiklik sonucu 3-5 öğrenci olması halinde de tüm köy okullarının açılabilmesine imkan sağlandığını, binlerce okulun da açıldığını söyledi.

Özel Okullar Sırada Bekliyor

Selçuk, özel okul açılışlarına ilişkin soruya karşılık, 500 metrekareden az bahçesi olan okulların açılmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Özel okulların belli koşullarda açılmasına ilişkin düzenleme Cumhurbaşkanlığında, hayata geçmek için sırasında bekliyor.” diye konuştu. Eğitim öğretim yılı başlangıcında “Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) çöktüğüne” yönelik iddiaların sorulması üzerine Selçuk, bu dönemde hem iki uluslar arası siber saldırı olduğunu hem de tüm öğrencilerin sisteme birden girmesi nedeniyle Telekom hizmetlerinin bu durumu da saldırı olarak algıladığını anlattı.

Bakan Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin soruyu yanıtlarken de “2021’de tabii ki atama yapacağız. Bütçede öğretmen ataması var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini inşallah olduğunda paylaşacağız.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu