GündemEğitimTürkiye Gündemi

Bakan Selçuk: 4 Ocak Yüz Yüze Eğitimde Bizim İçin Umut Vadeden Bir Tahmin

Bakan Selçuk: 4 Ocak Yüz Yüze Eğitimde Bizim İçin Umut Vadeden Bir Tahmin

 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin, “4 Ocak bizim için umut vadeden bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz.” dedi.

TIMSS sonuçlarını değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayınında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.2019 Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) Türkiye sonuçlarına değinen Bakan Selçuk, TIMSS’in müfredat, matematik ve fen ağırlıklı yaklaşım sergilediğini anlattı. Türkiye’nin, matematik ve fen alanında, TIMSS uygulamalarında sabit başarı ölçüsü olarak kabul edilen ölçek orta noktasının, 500 puanın üzerine ilk kez çıktığına işaret eden Selçuk, bu sonucu “sıçrama” olarak nitelendirdi.Sonuçlarla ilgili tahmin yaptığında birçok kişinin “olmaz öyle bir şey” dediğini aktaran Selçuk, bu sonuca ulaşmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yüz yüze eğitim

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen yüz yüze eğitimin 4 Ocak’ta başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine, salgının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını söyledi.Salgının durumunu her gün takip ettiklerini ifade eden Selçuk, tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını günlük izlediklerini anlattı.Selçuk, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kuruluyla istişarelerde bulunduklarını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla da bugün bir görüşme yaptığını belirtti.Aşı değişkeninin, salgının seyrindeki düşmenin, umut verici olduğuna işaret eden Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki tüm kabine toplantılarında da konunun ele alındığını bildirdi. Bakan Selçuk, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, açılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu