Bakan Uraloğlu'ndan Şam Havalimanı Açıklaması

Bakan Uraloğlu, Şam Havalimanı'nın yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu

Bakan Uraloğlu'ndan Şam Havalimanı Açıklaması

Bakan Uraloğlu’ndan Şam Havalimanı Açıklaması

Türkiye’nin altyapı projeleri ve Suriye’deki kalkınma planları masaya yatırıldı

Şam Havalimanı Yeniden Canlanıyor

Türkiye’nin Stratejik Adımı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenlediği programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Şam ve Halep havalimanlarındaki eksikliklere dikkat çekerek, “Şam Havalimanı’nı ayağa kaldırmak için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile bir çalışma başlatacağız.” dedi.

Bakan Uraloğlu'ndan Şam Havalimanı Açıklaması
Bakan Uraloğlu’Ndan Şam Havalimanı Açıklaması

Altyapıda Türkiye’nin Başarısı
Türkiye’nin ulaştırma ve iletişimdeki başarılarını aktaran Bakan Uraloğlu, “2002 yılında sadece 6 bin kilometre bölünmüş yolumuz varken, bugün bu rakamı 29 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Hızlı tren ağlarımızı 2 bin kilometreye ulaştırdık ve dünya sıralamasında 8. olduk.” ifadelerini kullandı.

İnternet Hızında Eleştirilere Yanıt
Türkiye’deki internet hızına dair eleştirilere de değinen Uraloğlu, fiber altyapının gelişimini vurgulayarak, “Fiber kablo uzunluğunu 600 bin kilometreye çıkardık. Ancak eski binalardaki altyapının bakır olması nedeniyle hız düşüşleri yaşanabiliyor.” dedi.

Suriye’nin Kalkınma İhtiyacı
Bakan Uraloğlu, Suriye’nin yeniden yapılandırılması konusunda ciddi adımlar atılacağını ifade ederek, “Suriye’deki havalimanlarında radar sistemleri yok, eski teknolojilerle çalışılıyor. İlk hedefimiz Şam ve Halep havalimanlarını modernize etmek.” diye konuştu. Ayrıca, kara yolları ve demir yollarının da yenileneceğini belirten Uraloğlu, yıkılan köprülerin onarıldığını ve bölgede ticaretin yeniden canlanacağını söyledi.

Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz Vurgusu
Suriye’nin Akdeniz’e açılan önemli bir kapı olduğunu belirten Bakan, “Limanlarının gelişmesi için gerekli yatırımlar yapılacak. Doğu Akdeniz’deki çıkarlarımızı korumak adına Deniz Yetki Anlaşması gibi adımlar gündeme gelebilir.” dedi.

Nedim Yamalı Gelecek Partisi’nden İstifa Etti

Bülten

Abdülkadir Uraloğlu mavi vatan doğu akdeniz Şam Havalimanı Türkiye altyapı Suriye kalkınma fiber altyapı bölünmüş yollar