Gündemİlçe Haberleri

BAKAN’DAN BİGADİÇ MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bigadiç’te yapılan Adalı Barajı’nda yapılan çalışmalara dair bir mesaj yayınladı.

Balıkesir yatırımları kapsamında Bigadiç’e yapılan Adalı Barajı’nın çiftçiye can suyu olacağını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada çalışmaların hızla sürdüğünü dile getirdi.

 

Untitled 1 1

“BİGADİÇ’E BEREKET GETİRECEK”

Adalı Barajı’nın Bigadiç’e bereket getireceğini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  “Balıkesir’İN Bigadiç ilçesine Adalı Barajı ile bereket gelecek. Balıkesir yatırımları kapsamında Bigadiç Adalı barajında çalışmalar hızla devam ediyor. Adalı barajının temelden yüksekliği 77 metre olup 14,39 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip” dedi.

ÜRÜN KALİTESİ ARTACAK

Devlet Su İşleri’nden baraj yapımı ile ilgili yapılan açıklamada, “Dolusavak beton ve gövde dolgu çalışmalarının devam ettiği barajımızın tamamlanması ile 24 bin 520 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla 24 bin 520 dekarlık tarım alanında yapılacak sulu tarım ile birlikte bölgede hem ürün çeşidinde hem de ürün kalitesinde artış sağlanacak. Bununla birlikte bölge insanı ekonomik açıdan rahatlayacak ve ülkemiz ekonomisine 2019 birim fiyatları ile 34.328.000 TL katkı sağlanacak” ifadeleri kullanıldı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu