GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BAKANLIK AÇIKLADI

Tarımda kullanılan gübrelere ÖTV getirildiğine yönelik iddialara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sadece tarımda kullanımı oldukça düşük olan ‘iz elementli’ gübrelerden bazılarına Özel Tüketim Vergisi getirildiği, ithal olarak gelen gübre ve gübre ham maddesinin yüzde 98’inden ise ÖTV alınmadığı belirtildi.

BUNLAR DOĞRU DEĞİL…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı açıklamasında, bir gazetede yer alan köşe yazısındaki bilgilerden hareketle internet medyasına da yansıyan bazı haberlerde, tarımda kullanılan kimyevi gübrelere yeni bir düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) getirildiğinin belirtildiğine dikkat çekildi. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Bugün bir gazetede yer alan köşe yazısındaki bilgilerden hareketle internet medyasına yansıyan bazı haberlerde, tarımda kullanılan kimyevi gübrelere yeni bir düzenlemeyle ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) getirildiği belirtilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Tarımda kullanımı oldukça düşük olan iz elementli gübrelerden bazılarına getirilen ÖTV uygulamasının, söz konusu haberlerde, bütün kimyevi gübrelere getirilmiş gibi gösterilmeye çalışılması doğru değildir.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu