GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bakanlık Harekete Geçti

Bakanlık Harekete Geçti

 

Balıkesir Karapürçek Mahallesi’nde dere yatağına zirai ilaç dökerek kirliliğe neden olan zanlıya 548 bin 48 TL ceza uygulandı.

Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Karapürçek dersinde kirlilik tespit edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çevre denetim ekipleri, kırmızı renkli kirlilik ihbarı üzerine harekete geçti. İnceleme yapan ekipler dereye zirai tarım ilacı boşalttığını tespit etti.

Susurluk Çayı ve Marmara Denizine Ulaşmaması için Aralıksız Çalışma Başlatıldı

Ekipler, Susurluk Çayı ve Marmara Denizi’ne ulaşmaması için gece saatlerinden buyana çalışma yürütüyor. Aralıksız süren çalışmalar devam ederken olaya neden olan zanlı İ.D’ye Çevre kanunun 20.Y maddesine göre 548 bin 48 TL ceza uygulandı. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Valilik’te Yakın Takipte

Balıkesir Valiliğinden edinilen bilgiye göre Susurluk İlçesine bağlı Karapürçek Mahallesinde tarım ilacının Karapürçek Deresine karıştığı tespit edildi. Konu ayrıca Valilik tarafından titizlikle takip altına alındı.

Dereye Girmeyin Hayvan Sulaması Yapmayın

Yapılan duyuruda, “ Söz konusu ilacın canlılar ve çevre sağlığı yönünden zehirli etki oluşturması muhtemel olduğundan ikinci bir duyuruya kadar dereye girilmemesi, hayvan sulaması yapılmaması ve sulama amaçlı kullanılmaması gerekmektedir .”denildi HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu