GündemEğitim

BAKİ ‘‘YENİ EĞİTİM YILI KAOSLA BAŞLADI’’

Türk Eğitim-Sen Balıkesir- 1 Şube Başkanı Ahmet Baki, 2018-2019 eğitim yılının büyük sıkıntılarla başladığını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu.

 

Türk Eğitim-Sen Balıkesir- 1 Şube Başkanı Ahmet Baki, 2018-2019 eğitim yılının büyük sıkıntılarla başladığını ifade etti. Baki, “Öğretmenlerimiz için Bakanlığımız “sözleşmeli kölelik” sisteminde ısrar etmekte, kadro adaletsizliği yaşatmakta ve bu meslektaşlarımıza özür grubu tayin hakkı bile vermemektedir. Liyakat ve ehliyet sahibi olmayan kişilerin yandaş sendika tarafından yönetici yapılmasından dolayı planlama hataları ortaya çıkmış, pek çok arkadaşımız norm kadro fazlası durumuna düşmüşlerdir.” diye konuştu. Baki, “Eğitime Hazırlık Ödeneğinin memur ve hizmetli arkadaşlarımız da dahil olmak üzere tüm eğitim çalışanları için bir maaş tutarında ödenmesi talebimiz her yıl kulak arkası edilmektedir. Yeni bir Milli Eğitim Bakanı ile yeni döneme başlamış bulunuyoruz. Yeni bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un öğretmen kökenli olması camiamızda bir umut kaynağı olmakla birlikte, sözleri ne kadar olumlu olsa da, faaliyete geçmedikten sonra büyük bir anlam ifade etmemektir” dedi.

“UMUTLAR BAŞKA BAHARA KALDI”

Türk Eğitim-Sen Balıkesir-1 Şube Başkanı Ahmet Baki, “İl içi atamalar da sıra sisteminin uygulanmaması  meslektaşlarımızın yüksek hizmet puanına sahip oldukları halde atamalarının yapılmamasına sebep olmaktadır. İktidar partisinin seçim programında olmasına rağmen uygulamaya geçirilmeyen öğretmen, memur, hizmetli kadrolarındaki eğitim çalışanlarının ek gösterge rakamları artırılmamıştır. Bu nedenle beklenenin çok altında kişi emekli olmuş ve atama bekleyen yüz binlerce genç arkadaşımızın umutları başka bahara kalmıştır.”diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir- 1 Şube Başkanı Ahmet Baki başkanlığında 2018-2019 eğitim yılı sene başı İlçe Başkanları İstişare Toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti.  Toplantıda konuşan Başkan Baki, “Yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim çalışanları ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dilerim. Geçen yıllarda da olduğu gibi, bir eğitim-öğretim yılına daha büyük sıkıntılarla başlıyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ GEÇTİĞİMİZ YIL SIKINTILAR YAŞADI”

Öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıl değişen sınav sistemi nedeniyle ortaöğretime ve üniversiteye yerleşmede büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Şube Başkanı Ahmet Baki,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerimiz için durum daha da vahim. Bakanlığımız “sözleşmeli kölelik” sisteminde ısrar etmekte, kadro adaletsizliği yaşatmakta ve bu meslektaşlarımıza özür grubu tayin hakkı bile vermemektedir.  Liyakat ve ehliyet sahibi olmayan kişilerin yandaş sendika tarafından yönetici yapılmasından dolayı planlama hataları ortaya çıkmış, pek çok arkadaşımız norm kadro fazlası durumuna düşmüşlerdir.

“EK GÖSTERGE RAKAMLARI ARTIRILMAMIŞTIR”

İl içi atamalar da sıra sisteminin uygulanmaması  meslektaşlarımızın yüksek hizmet puanına sahip oldukları halde atamalarının yapılmamasına sebep olmaktadır. İktidar partisinin seçim programında olmasına rağmen uygulamaya geçirilmeyen öğretmen, memur, hizmetli kadrolarındaki eğitim çalışanlarının ek gösterge rakamları artırılmamıştır. Bu nedenle beklenenin çok altında kişi emekli olmuş ve atama bekleyen yüz binlerce genç arkadaşımızın umutları başka bahara kalmıştır.

“BİR MAAŞ TALEBİMİZ HER YIL KULAK ARKASI EDİLİYOR”

Eğitime Hazırlık Ödeneğinin memur ve hizmetli arkadaşlarımız da dahil olmak üzere tüm eğitim çalışanları için bir maaş tutarında ödenmesi talebimiz her yıl kulak arkası edilmektedir.

“YÜZLERCE AİLE BİRBİRLERİNDEN AYRI KALMAKTADIR”

Özür grubu atamalarında aile birliğinin sağlanabilmesi için İl-İlçe Emri uygulaması bu yıl da hayata geçirilmediği için yüzlerce aile birbirinden ayrı kalmak zorunda bırakılmıştır.

Hizmetli ve memur arkadaşlarımızın talepleri olmaksızın farklı kurumlara resen görevlendirilmesi, bu arkadaşlarımızı mağdur etmektedir.

“YENİ BAKANIMIZ ZİYA SELÇUK ÖĞRETMEN KÖKENLİ”

Yeni bir Milli Eğitim Bakanı ile yeni döneme başlamış bulunuyoruz. Yeni bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un öğretmen kökenli olması camiamızda bir umut kaynağı olmakla birlikte, sözleri ne kadar olumlu olsa da, faaliyete geçmedikten sonra büyük bir anlam ifade etmemektir.

SELÇUK: GERÇEK YETKİ ŞAHSİYETTİR

Bakan değil gören olma hedefiyle yola çıkan Sayın Ziya Selçuk, okul müdürlerine “gerçek yetki şahsiyettir, siz öğretmenler odasında saygınlık uyandırdığınızda inanın bütün okul size saygı duyacaktır. Öğretmenler sizi takımın lideri olarak görmeli çocuklar size emanet öğretmenler de size emanet” diye seslenmiş.Kesinlikle çok doğru söylemiş,  ancak meslektaşının hakkını gasp ederek, mülakat çeteleri marifetiyle ve sadece “yandaş” sıfatıyla makamları işgal edenler, makam için şahsiyetleri un ufak edilenler, nasıl saygınlık uyandıracak, nasıl takım lideri olarak görülecek? Sayın Bakanımızın önce bu çetelere “DUR” demesi gerekmektedir. Yönetici Atamada tek kriter liyakat ve adalet olmalıdır.

Bir an önce bu sorunların giderilmesi temennisiyle tekrar yeni Eğitim-Öğretim yılının tüm Öğretmen, Öğrenci ve Eğitim çalışanları için hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu