Gündem

Bakkal’a Ceza

 BAKKAL’A CEZA

 

‘3 BİN LİRAYI VERECEKSİN’ DEDİLER

Altıeylül İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri bakkallara yapılan denetimlerinde birbakkala 3 bin lira ceza yazınca Bakkallar ayaklandı. Pazarda yerlerde, araba bagajında ekmek satılıyor. Kanun varsa herkese eşit uygulansın’denildi.

Bakkalların pek çok sorunla başa çıkmak zorunda olduğunu söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf odası Başkanı Hasan Yançıl, ekmek dolaplarının dükkânın önünde durduğu için yazılan cezaların adaletsiz olduğunu söyledi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘Pazarda yerde, araba bagajında ekmek satılıyor. Kanun varsa yasa varsa bu herkese eşit uygulanmalı’ dedi.

 

‘Ekonomik Zorluklarla Karşı Karşıyayız’

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl; ‘ Bakkallarımız uzun bir zamandan beri çok büyük güçlüklerle baş etmek zorunda kalıyorlar Bunun önüne geçmek için çalışmalar yapılmalı. Çünkü esnafımız kepenk kapatıyor. Gençler mesleğe yönelmiyor. Bunun önü alınmalı ve bakkallar desteklenmeli. Ama biz hep güç durumlarla karşı karşıya kalıyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Neden?

Geçtiğimiz günlerde Pamukçu’daki bir bakkala kesilen 3 bin liralık cezanın adaletsiz olduğunu söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl konuşmasında, Altıeylül İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden gelen ekipler, Pamukçu’da Mahallesi’nde bulunan bir bakkal arkadaşımızın ekmek dolabı dükkânın önünde duruyor diye uyarmışlar. Ekipler ikinci kez kontrole geldiklerinde aynı durumu gördüklerinde bu defa 3 bin liralık ceza kesmişler. O bakkal bir yılda ekmek satsa o kadar para kazanmaz. Bu adaletsizlik diye düşünüyorum.  O dolap içeri alınmadı diye böyle bir yaptırım uygulanması ne derece doğru ?ifadelerine yer verdi.

 

‘Pazarlarda Araba Bagajlarında Satılıyor’

Pazarlarda ekmeklerin araba bagajları ve yere yakın yerlerde sepetlerde satıldığını söyleyen Başkan Yançıl, ‘Pazarlarda ekmekler araba bagajlarında, yere yakın yerlerde satılıyor. Köyden gelen ekşi mayalı ekmekleri böyle ortamlarda satıyorlar. Bunlar arasında adaletsizlik var. Bu yasa sadece bakkallara uygulanmasın o halde. Zaten pek çok sorunla mücadele eden bakkalların üzerine bu kadar gidilmemesi lazım’ dedi.

 

Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu