Gündem

Balıbek: “İstanbul Sözleşmesi’nin Fesih Kararının İptalini Talep Ediyoruz”

Balıbek: “İstanbul Sözleşmesi’nin Fesih Kararının İptalini Talep Ediyoruz”

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek “İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının kaldırılmasını ve Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesini talep ve rica ediyoruz.” dedi.

Kararı Kınadı

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesi kararına yönelik bir açıklamada bulundu. Çekilme kararını değerlendiren Balıbek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan hakları temelinde kadınların ve kız çocuklarının toplumsal, siyasi, sosyal, ekonomik, eğitim bilincinin geliştirilmesi ve sosyal başarılarının bilinmesinin ve hatırlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini üzüntüyle karşılayarak, kınıyoruz. Kısaca “İstanbul Sözleşmesi” diye adlandırdığımız “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’’nin iptali ile; kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza yönelik her türlü ayrımcılığın, şiddetin, ihmalin sonuçlarını toplumsal eksiklik olarak yaşamak istemiyoruz.

 “Tekrar Yürürlüğe Girmesini Talep ve Rica Ediyoruz”

İstanbul Sözleşmesi’ne ve bu sözleşmenin temsil ettiği değerlere sahip çıkmak özgürlüklerimize sahip çıkmaktır. O nedenle sahip çıkma sadece kadınların değil ayrıca erkeklerin de görevidir. Bu görev, kadın ve erkeğin dayanışması ile başarılabilecektir. Kadının adının, varlığının ve haklarının her zaman olması gerektiğini düşünerek, toplumumuzda medeni yaşam tarzının ve şartlarının olması gerektiğine inanarak , fesih kararının kaldırılmasını ve ayrıca İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesini talep ve rica ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu