GündemGörüntülü Haberler

Balık Tezgahları Boş!

Balık Tezgahları Boş!

 

Balık mevsiminde, Balıkesir’deki balık tezgahları boş kaldı. Gerekçe olarak mazot fiyatlarını gösteren balıkçılar, en ucuz balığın kilo fiyatının 50 lira olduğunu vurguladı.

Kış aylarının vazgeçilmezi ve protein deposu balık, kış aylarında olunmasına rağmen yüksek fiyatları nedeniyle cepleri yakıyor. Balık tezgahlarının boş duruşu dikkat çekerken, vatandaşların tezgahlara yaklaşmadığından yakınan balıkçı esnafı da durumdan şikayetçi.

Balıkesir’in 30 yıllık balıkçısı Seyhan Gerey, sorunun sebebini son 3 aydır mazot fiyatlarındaki artışa bağlayarak Merhaba’ya açıklamada bulundu. Gerey, “3 aydır mazot fiyatlarındaki artış nedeniyle kayıklarımız, gırgırlarımızın büyük çoğunluğu limanlarda bekliyor. Balık az olduğundan dolayı da fiyatlar çok yüksek seviyededir. Fiyatlar yüksek olduğundan dolayı da müşteriler tezgahlara uğramıyor. Fiyatlara bakacak olursak, Karademiz Hamsinin kilosu 50 lira, İstavritin kilosu 50 lira. Uskumrunun da kilosu 50 lira. Yani 50 liranın aşağısında balık yok. Durum böyle olunca da tezgahlar boş duruyor.

Haber ve Fotoğraflar: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu