Gündem

BALIKESİR ADD’DEN 10 KASIM MESAJI

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İlhan Öner Atatürk’ün vefatının 82. Yıl dönümü sebebiyle bir mesaj paylaştı.

 

 “SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

 

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Başkanı İlhan Öner Atatürk’ün vefatının 82. Yıl dönümü sebebiyle bir mesaj paylaştı. Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İlhan Öner tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde saygı ve minnet ile kendisinin anıldığı ifade edilen mesajda şunlar kaydedildi:

 

 “DEĞERİ VE ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI”

 

“Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini yenen, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ü, aramızdan bedenen ayrılışının 82. yıl dönümünde, bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz. Geçen seksen iki yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.

 

“DEĞERLERİNE SAVAŞ AÇILDI”

 

1950 den bu yana yapılan yanlışlar ve Atatürk Devrimi’ne kindar yaklaşım milletimizce görülmüştür. Atatürk’ün temsil ettiği bütün değerlere açıkça savaş açılmıştır. Bugün, ulusça yaşadığımız sorunların temelinde,  Atatürk düşmanlığı bulunmaktadır. Atatürk’e ve O’nun akılcı siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal politikalarına düşmanlık, devletimizi ve milletimizi uçurumun kenarına sürüklemiştir.

 

 “MİLLİ MÜCADELE ÖNCESİNE DÖNÜŞ VAR ”

 

Ülkemiz, 1919’da başlattığımız Milli mücadele öncesindeki korkunç durumla karşı karşıyadır. Hanedanlık ve hilafet canlandırılmak istenmektedir. Atatürk’ün Önderliğinde ulusumuzu var eden, bağımsızlığımızı sağlayan “Gazi Meclis” etkisiz hale getirilmiştir. Hem içeride hem de dışarıda ülkemize büyük ekonomik ve siyasal sorunlar yaşamaktadır. laiklik karşıtığı vazgeçilmez hale gelmiştir. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının adına bile tahammül edilememektedir.

 

 “ATATÜRK KURUMLARI YENİ CEPHELER OLDU”

 

Meydanlardan, caddelerden, hava alanından, spor sahalarından kaldırılan Atatürk tabelalarına ek olarak;  Ankara Atatürk Orman Çiftliği’ne, hukuk dışı uygulamalarla, zarar verilmiştir. Atatürk’ün kurduğu kurumlar Atatürk düşmanlığının yeni cepheleri haline gelmiştir. Millilikten uzaklaştırılan eğitim, vakıflara, cemaatlere, tarikatlara teslim edilmiştir. Tarikatlar ve cemaatler hiçbir dönemde olmadığı kadar ülke yönetiminde etkindir.

 

 “ÇÖZÜM ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE DÖNÜŞ ”

 

Atatürk’ün kurduğu parlamenter demokratik sistem; Laik Cumhuriyetimizi yıkmak ve ortadan kaldırmak isteyenlerce rafa kaldırılmıştır. Atatürk’ün milli ekonomi modeli de terk edilmiştir. Üretim durmuş, fabrikalar satılmıştır. Atatürk karşıtı kimi uygulamalarla üniversiteler bilim yuvası olmaktan çıkmış; birer medreseye ve birer ticarethaneye dönüşmüştür.Tüm bu olumsuzluklara karşı çözüm vardır: 82 yıl sonra çözüm, yeniden Atatürkçü Düşünceye dönüştedir. Çözüm, yeniden Atatürk’ü anlamaktır. Çözüm, Atatürk’ü yeniden anlatmaktır. Çözüm, Atatürk’ün manevi liderliğinde yol almaktır. Çözüm, Atatürk düşmanlarıyla yasal ve demokratik yollarla, güç birliği içinde mücadele etmektir.Her geçen gün, daha da büyüyor; Büyük Atatürk!  Aramızdan bedenen

ayrılışının 82.yıl dönümünde büyük önderimizi saygı ve özlemle anıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu