Gündem

BALIKESİR ADD’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İlhan Öner 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile bir açıklamada bulundu.

         

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İlhan Öner 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile bir açıklamada bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulduğunu vurgulayan açıklamasında Dernek Başkanı Öner şunları kaydetti:

 

“ Cumhuriyet yönetimi ile çürümüş ve çağın gerisinde kalmış saltanat yönetimi tarihin çöplüğüne atılmış, ülkemiz yeni ve çağdaş bir geleceğe doğmuştur. Demokrasinin olmazsa olmazı olan özgür birey ve özgür topluma giden yolun yapı taşları Cumhuriyetle birlikte döşenmiştir. Yurttaşı kul sayan tarikatlar, cemaatler ve etnik tabana dayalı ayrılmış toplumsal yapı Cumhuriyetle yıkılmıştır. Egemenlik anlayışı kökten değişmiş, egemenliğin kaynağı ilahi olmaktan çıkarılarak, kayıtsız koşulsuz millete verilmiştir.

 

 “ÖMRÜNÜN KALANINA DEVRİMLERİ SIĞDIRDI ”

 

Vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanından sonra 15 yıl süren ömrüne “Türk Aydınlanma Dönemi” olan, ekonomik, toplumsal, siyasal, hukuk alanında gerçekleştirdiği “devrimleri sığdırmıştır.

Bu devrimlerle, içerde geleceğe umutla bakan bir ulus devletin bireyi olma kıvancı yaşanırken, dış dünyada saygın bir yeri olan konuma gelmiştir. Bu konumu ile Cumhuriyetimiz, tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

 

 “BUGÜNÜMÜZÜ CUMHURİYETE BORÇLUYUZ ”

 

Bugün, Ortadoğu ve İslam dünyasının yaşadığı sorunları yaşamıyorsak, tüm eksiklerine karşın, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden, demokrasiden söz edebiliyorsak bunu Atatürk Devrimine ve Cumhuriyete borçluyuz.

Bugün geldiğimiz noktada,  Cumhuriyetin kuruluşunda vazgeçilmez bir hedef olarak konulan, siyasi ve ekonomik bağımsızlığın yitirilmesi, emperyalizmin bir projesidir ve yerli işbirlikçiler eliyle yürürlüğe konulmuştur.

 

 “YAŞASIN ATATÜRK CUMHURİYETİ ”

 

Bu proje bağlamında laiklik örselenmiş, hukukun üstünlüğü Anayasada kalmıştır. Türkiye rotasından saptırılmış, başkalaştırılmış, toplumsal barış ve huzur tehlikeye atılmış, yönetim tekilleştirilmiştir. Ancak; sinsi veya açık bunca yıkım çabasına karşın Cumhuriyet toplumun derinliklerine nüfuz etmiştir. Çünkü Cumhuriyet Atatürk’le bütünleşen Türk ulusunun eseridir. Ulusun gururu, ulusun eseri olan Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti özellikleri ile Atatürk Cumhuriyeti, Atatürk’e gönül vermiş milyonlarla birlikte yeniden inşa edilecek ve sonsuza dek yaşatılacaktır. Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu