Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları başladı

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları  başladı

Balıkesir’in Edremit İlçesi Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları’na ayrıca ikinci kez ev sahipliği yapıyor.

Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve ayrıca 3 gün sürecek olan Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları 2021 “Mysia ve Çevre Kültürleri” programında; Balıkesir’de arkeolojik değerlerin, kazı alanlarında süren çalışmaların ve bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bulguların, bu bulguların kentin kültürüne ve ayrıca turizmine katkıları gibi birçok konu uzmanları tarafından detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Mysia,Troas,İnonis Bölgeleri

3 gün boyunca 13 farklı oturumun yapılacağı Arkeoloji Buluşmaları; şehirde devam eden çalışma ve araştırmaların daha ileriye götürülmesine, Balıkesir’in arkeoloji alanında daha fazla gelişmesine katkı sağlayacak.Etkinlik hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdullah Soykan “Bu güne kadar, ayrıca kazı sonuçlarını bu şekilde bilimsel bir platformda ilk kez Balıkesir Kent Konseyi’nin başkanlığında Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları 2021’de gerçekleştirdik. Başta dört kazımınızın sonuçları olmak üzere ve Balıkesir’in içerisinde yer aldığı Mysia, Troas ve ayrıca İnonis bölgesi olarak antik dönemde isimlendirilen sahalardaki tüm bilimsel bulguları paylaştığımız bir programda beraberiz.”dedi.

Sabancı “Gün Yüzüne Nasıl Çıkarabiliriz?”

Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı “Mevcut kazı alanlarımızın, medeniyetler beşiği olmuş bu bölgenin olabildiği kadar herkes tarafından bilinmesini, ayrıca kaliteli bir şekilde dünyaya düzgün bir şekilde sunulması bizim için çok kıymetli. Biliyoruz ki Balıkesir’in her köşesi arkeoloji potansiyelinde muazzam bir zenginliğe sahip. Hocalarım bu alana benden çok daha hakim. Bunları da gün yüzüne nasıl çıkarabiliriz konusunda ayrıca bizi zenginleştirirseniz minnettar kalırız.”dedi.

İnceleme Gezisi Yapacaklar

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları 2021 “Mysia ve Çevre Kültürleri” etkinliğinin oturumunu Prof. Dr. Abdullah Soykan yönetti. Oturuma konuşmacı olarak Pro. Dr. Orhan Bingöl, ayrıca Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve Prof. Dr. Kenan Mortam konuşmacı olarak katıldılar. Etkinlik 3 gün boyunca çeşitli oturumlar ile devam edecek. Ayrıca Cumartesi günü de Adramition ve Antandros Antik Kentlerinde inceleme gezisi düzenlenecek.Etkinliğin fuaye alanında ise bölgede hizmet veren dernekler temsili antik para basımı ve mozaik taş işçiliği gibi konularda konuklara kısa eğitimler veriyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu