Gündem

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Başladı

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Başladı

 

Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde 3 gün sürecek olan Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları başladı.

Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde, Avlu Kongre Merkezinde üç gün sürecek olan “Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları”nın ilk günü, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi. Program öncesinde protokol üyeleri ve katılımcılar, hatıra olması amacıyla Marcus Aurelius Severus Alexander’ın MS 222-235 döneminde Antandros’ta basılan sikkesi yeniden hatıra olarak basıldı. Antik kentlerin görüntülerinin yer aldığı tanıtım filminin izletilmesinin ardından; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

ÇALIŞTAY VERİLERİ YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK

Erkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi  olarak belirli protokoller çerçevesinde iki kazıya destek olduklarını, diğer ikisi için de çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Başkan Yılmaz, bu alanları bir an önce ören alanına dönüştürmek istediklerini belirterek çalıştaydan çıkacak sonuç raporlarının kendileri için bir yol haritası olacağını dile getirdi.

 

KAZI ÇALIŞMALARINI 12 AYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Konuşmasında Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları’na desteklerinden dolayı başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü olmak üzere diğer paydaş kurumlara teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Vali Hasan Şıldak, “Şehrimiz sınırları içerisinde 4 büyük antik şehirden bahsediyoruz fakat 300’ün üzerinde antik kalıntı ve yerleşim birimi olduğu biliniyor. Hocalarımız büyük fedakârlıklarla buralardaki çalışmaları yürütüyorlar. Kazı sürelerini kesinlikle uzatarak 12 aya yapılacak bir hale getirmek istiyoruz. Bakanlığımızın da yeni başlayan böyle uygulamaları var. Buradan çıkacak çalışmalar çok önemli.” dedi.

 

VALİLİK KAZI ÇALIŞMALARINA BÜTÇE AYIRACAK

Kazı çalışmaları ile ilgili konuşmasında mevcut dört kazı alanından üçünün, Cumhurbaşkanlığı Kararıyla yapılmakta olduğunu dile getiren Vali Şıldak, dört kazı alanı için de birer ortak komisyon oluşturularak yol haritasının sürekliliğini takip edecek bir mekanizma oluşturulmasını önerdi. Burada oluşan sinerjiye destek vermek istediklerini söyleyen Şıldak, Valiliğin kültür payından kazı çalışmalarına ciddi bir bütçe ayırmayı planladıklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu