Gündem

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Yatağa Bağımlı Olan Hastayı Ayağa Kaldırdı

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Yatağa Bağımlı Olan Hastayı Ayağa Kaldırdı

 

Omurgasında metastaz gelişmesi sonuncu hareket kabiliyetini yitiren ve yatağa bağımlı kalan hasta Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatla ayağa kalktı.

 

Ortopedi Uzmanı Op. Dr. İrfan Tepe’ye ulaşan hasta ve yakınları muayene ve ameliyat için olumlu görüş aldıktan sonra Şanlıurfa’dan  Balıkesir’e geldi. Gerekli muayene ve tetkiklerin ardından Ortopedi uzmanları Op. Dr. İrfan Tepe, Op. Dr. Ali Ertuğrul ve ekibi tarafından omurga ameliyatı başarılı bir şekilde yapılan hasta, ameliyattan sonraki gün hızla iyileşerek yürümeye başladı.

“Tek Başıma Yürüyebiliyorum”

Hasta M.B. yaptığı açıklamada; “ Son bir aydır tamamen yatağa bağımlıydım. Dizlerimin üzerinde emekleyerek lavaboya ancak gidebiliyordum. Yaşadığım şehirde ve civar şehirlerde birçok doktora gittim hiçbiri ameliyat yapmaya yanaşmadı. Doktorum İrfan Bey’e ameliyat olmak için 1500 km. yol geldim. Başka çarem yoktu. Allaha şükür ki artık tek başıma yürüyebiliyorum. Ben şimdi başka bir dünyaya geldim. Başta Atatürk Şehir Hastanesi doktorları İrfan Tepe ve Ali Ertuğrul olmak üzere, Ortopedi Servisi hemşire ve çalışanlarının ilgi ve güler yüzlüğünden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum”,  şeklinde konuştu.

 

Tedavisi Mümkün

 

Op. Dr. İrfan Tepe ise açıklamasında; “Hastanın tümör metastazına bağlı omurgasında (L5, S1) kırık vardı. Kırığa ve ağrıya bağlı olarak yaklaşık bir aydır yatağa bağımlı hale gelmişti. Türkiye’nin birçok merkezinde omurgaya metastaz yapmış onkolojik hastalar kaderine terk ediliyor. Herhangi bir cerrahi işlem uygulanmıyor ve hasta yatağa bağımlı hale geliyor. Kanser hastalarının yatağa bağımlı hale gelmesi onların moral-motivasyonunu düşürerek iyileşmesini neredeyse imkansız hale getiriyor. Biz hastanemizde Dr. Ali Ertuğrul ile beraber omurgaya metastaz yapmış hastaları çok rahatlıkla tedavi edebiliyoruz.”

Doktor Hastaneye İmkan Sağlayanlara da Teşekkür Etti

Op. Dr. İrfan Tepe “ Biz bu gibi hastalara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde vertebra ameliyatı yapan merkezlere gidip doktor aramasına gerek kalmadan hastanemizde tedavi olma imkanı sunuyoruz. Hastanemizde onkolojik vertebra operasyonlarını yapmaya başladık ve bunu halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle nitelikli ameliyatların yapılmasında her türlü destek ve imkanları sağlayan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Mert ve Başhekimimiz Prof.Dr Volkan Yüksel’e teşekkürlerimi sunuyorum”, diyerek görüşlerini belirtti.Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu