Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde Bir İlk Daha                                                                                        

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde Bir İlk Daha

 

Balıkesir Atatürk Şehir hastanesinde İdeopaktik Skolyoz  (omurga eğriliği ) ile ilgili bir ilk gerçekleşti.

 

Ortopedi uzmanları Op. Dr. Ali Ertuğral ve Op. Dr. İrfan Tepe bir ilke imza attı. Ertuğrul ve Tepe, İdiopatik Skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi konulan 21 yaşındaki hastayı ameliyat etti. Ayrıca Ameliyat, Atatürk Şehir Hastanesinde Omurga eğriliği ile ilgili ilk ameliyat olarak, kayıtlara geçti. Dahası, başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın sağlıklı bir şekilde taburcu olması oldu.

Whatsapp Image 2022 01 24 At 15.40.15 1

Yüzde 10’u Tedavi Gerektirecek Kadar İlerliyor

Skolyoz toplum genelinde % 2-4 arasında bir sıklıkta görülüyor. Ayrıca, kız çocuklarında erkeklere göre, daha fazla rastlanıyor. Bir diğer bilgi ise, omurga eğriliği olan kişilerin ancak % 10’unun hastalığın tedavi gerektirecek kadar ilerlediği bilgisi.

Belirli Sıklıkta Takip Şart

Skolyoz’da omurga genelde yana doğru “S” veya “C” şeklinde görünüyor. Özellikle, omurgadaki bu şekilde dönme, sırtta veya belde asimetrik çıkıntılar oluşmasına neden oluyor. Bu yüzden belirli sıklıklarda hastanın muayene edilmesi ve hastalığın gelişiminin izlenmesi çok önemli. Böylece hastalığın seyrine göre tedavi planlaması yapılıyor.

Artık Bu Ameliyat Balıkesir’de de Yapılabiliyor

İlki gerçekleşen Ameliyat ile ilgili konuşan Op. Dr. Ali ERTUĞRUL, “Genç hastamızın skolyoza bağlı ağır omurga eğriliği vardı. Hastalığın gelişimine göre ameliyat edilmesi elzem bir hal aldı. Bizler ameliyatı  planladık ve özel yapım malzemeler kullanarak omurga vidası ile düzeltme sağladık. İdeopatik Skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatını hastanemizde ilk defa yapıyoruz. Balıkesir’imize vereceğimiz sağlık hizmet çeşidini arttırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Çocuklarda omurga  eğriliği ve kamburluk cerrahisi, artık Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde yapılabilir hale geldi” dedi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN ve Başhekim Doç. Dr. Volkan YÜKSEL,  Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi  Uzmanları Op.Dr. Ali ERTUĞRUL ve Op. Dr. İrfan TEPE ve Ekibini kutladı ve başarılarının devamını dilediler.

Genç hastaya da geçmiş olsun dileklerini ilettiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu