Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir Ayakkabıcılar Çarşısı Değişim İstiyor

Balıkesir'in tarihi Ayakkabı Çarşısı, Yıldırım Mahallesi'nde Seyit Onbaşı Otoparkı'nın altında hizmet vermeye devam ediyor. Ancak bu tarihi çarşı konumuyla esnafı zor durumda bırakıyor. 

Balıkesir Ayakkabıcılar Çarşısı Değişim İstiyor

Balikesir Ayakkabicilar Carsisi Degisim Istiyor 1

“Müşteri ve esnaf arasında sorunlara neden olabiliyor”

Ayakkabı Çarşısı’nda esnaflık yapan Bayram Karamoğlu, çarşının kurulduğu ilk yıllardan bu yana çarşıda esnaflık yaptığını dile getirdi. Karamoğlu, çarşının konumuyla ilgili olarak: “Burası Ali Şükrü Okulu’nun yanında, eski bir otopark alanıydı. 1997 yılında şimdiki ayakkabı çarşısının açılmasıyla buraya taşındık. Ancak çarşının konumu tek yönlü olması, müşterilerin bizimle olan etkileşimini olumsuz etkiliyor. Bu durum müşteri ve esnaf arasında sorunlara neden olabiliyor.”

Balikesir Ayakkabicilar Carsisi Degisim Istiyor 2

Esnaf Çözüm Arıyor

Ayakkabıcılar çarşısında dükkanı olan esnaflar bu duruma çözüm arıyor. Esnaflar kendi arasında bu duruma çözüm olarak Eski Cami’nin arkasındaki yoğurtçular pazarının boş alanına taşınmayı öneriyor. Bu öneriyle, çarşının canlanacağını ve esnafın daha rahat çalışabileceğine inanıyorlar. Ayrıca müşterilerin Ayakkabıcılar çarşını daha rahat bulabileceğini düşünüyor.

Esnafın Çağrısı: Destek Olun

Esnaf, Ayakkabıcılar Çarşısı’nın konumu itibariyle mesleğin geleceğinin tehlikede olduğunu söylüyor. Bu durum için yetkililerden destek ve çözüm beklediklerini iletiyor. Çözüm için bir an önce adım atılmasını talep ediyor.

Balikesir Ayakkabicilar Carsisi Degisim Istiyor 3

Peki Ayakkabı Çarşısında Fiyatlar Ne Durumda?

  • Dikiş atma 50 TL,
  • Boyama 20 TL,
  • Yapıştırma 60 TL,
  • Topuk yapıştırma 100 TL
  • Ayakkabı tabanı değiştirme 100 TL

Haber: Buse Tuncay

Balıkesir Ayakkabıcılar Çarşısı’nda 50 Yıllık Gelenek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu