Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Ayvalık’ta Müzik Festivali Başladı

Balıkesir Ayvalık’ta Müzik Festivali başladı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde,  2013 yılından beri konser düzenleniyor. İlçe halkını klasik müzik ve cazla buluşturuyor. Bu yıl düzenlenen AIMA Müzik Festivali başladı.

 

Balıkesir Ayvalık’ta Müzik Festivali Başladı

 

Balikesir Ayvalikta 9. Aima Muzik Festivali Basladi

Büyük Park Amfitiyatroyu dolduran binlerce seyirci sanatçıları ayakta alkışladı. 8 Haziran-24 Eylül 2023 tarihleri arasında dopdolu programlarla yaz sonuna kadar devam edecek. Ayrıca festivalde sanatseverler müziğe doyacak. Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla, Sabancı Vakfı, çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlenen festivalde, sanatseverler yaz sezonu boyunca toplam 12 konser izleyecek.

 

Balikesir Ayvalikta 9. Aima Muzik Festivali Basladi 1

AIMA Ayvalık’a değer katıyor

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut ErginFestivalin açılış konuşmasını yaptı. Bununla bitlikte dokuz yıldır Ayvalık’ta en önemli müzik festivalini yaşadıklarını belirtti. Ayrıca sanatseverleri bu festival ile buluşturan Prof. Filiz Ali’ye teşekkür etti. Özellikle 2013 yılından beri düzenlenen festivalde emeği geçenlere de teşekkür etti. Başkan Ergin, şöyle konuştu:

“Ayvalıklıları bu festivalde buluşturduğu için başta Filiz Hanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar gerçekten Ayvalık’ı Ayvalık yapan değerler aslına baktığınız zaman yüzlerce değer var. Belki bin tane değer var diyebiliriz. Ama Ayvalık’ı Ayvalık yapan değerlerden biri de AIMA. Yirmi beşinci yılını kutluyor. Nice yirmi beş yıllara inşallah. Ayrıca çok güzel uluslararası etkinlikler Ayvalık’a ve AIMA’ya yakışır diye düşünüyorum.” dedi.

 

Balikesir Ayvalikta 9. Aima Muzik Festivali Basladi 2

 

”Ayvalıklılar klasik müziğe doyacaklar”

Sözlerine ”Biz de belediye olarak her zaman başta AIMA olmak üzere gerçekten Ayvalık’a değer katan bütün kurum ve kişilerin yanında olmaya da her zaman devam edeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Burada da bu etkinliğe katkı sunan, sponsor olan herkese de tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca yıl içine yayılmış olacak bu etkinlik. Klasik müziğe ve caza, geçen sene caz da vardı işin içerisinde. Ayvalıklılar klasik müziğe doyacaklar diye düşünüyorum. Çünkü şehrin her tarafına yayılacak etkinliklerimiz sezon boyunca da sürecek. Özellikle Ayvalık’a da Ayvalık’ı Ayvalık yapacak etkinlikler olacak. Ayrıca şimdiden iyi dinletiler ve iyi festivaller diliyorum.” şeklinde devam etti.

 

Balikesir Ayvalikta 9. Aima Muzik Festivali Basladi 3

25. yılını kutluyor

AIMA’nın kurucusu Prof. Filiz Ali de gecede yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Dokuzuncu Ayvalık Müzik Festivali’nin açılışı için bir araya geldik. Ama benim için ve sizler için de çok önemli olduğunu düşündüğüm Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin yirmi beşinci yılını da kutluyoruz. Ve bu yirmi beşinci yılı dolayısıyla açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın çok değerli elemanları bizlere çok güzel bir konser sunacaklar. Yirmi beş yıl boyunca büyük bir imeceyle çalıştık Ayvalık’ın pek çok insanı ile bir arada güzel işler yaptık. Onların desteklerini gördük, hepinizin emeğiyle bugünlere geldik. Bunun için başta Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Balikesir Ayvalikta 9. Aima Muzik Festivali Basladi 4

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali, Haziran ayı içerisinde, 24 Haziran’da “Genç Yetenekler: İlyun Bürkev (piyano) ve Naz İrem Türkmen (keman)” ile 29 Haziran’da “Nil Kocamangil (viyolonsel) ve Cem Babacan (piyano)” konserleriyle devam edecek.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu