Gündem

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay: “Türk Milletinin Şanlı Dönüm Noktası’’

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay: “Türk Milletinin Şanlı Dönüm Noktası’’

 

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay  30 ağustos 2022 Zafer bayramı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay  ; ‘‘Bağımsız, demokratik ve çağdaş bir ulus devlet olma şiarıyla 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümünü onur ve gururla kutluyoruz’ ’dedi.

‘’ ŞANLI BİR DÖNÜM NOKTASI’’

Balıkesir Baro Başkanı Avukat Erol Kayabay yaptığı basın açıklamasında ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün stratejisini belirleyip, kaderini tayin ettiği bu zafer; bir ulusun emperyalist dünya düzenine karşı koyarak bağımsızlık aşkını haykırdığı şanlı bir dönüm noktasıdır. Bununla birlikte Türk Milleti; ülkesine, cumhuriyete, ulusal birlik ve beraberliğine yönelik iç ve dış tehditleri her zaman ortadan kaldırmayı başarmıştır. Bu özelliğiyle tüm ezilmiş, mazlum milletlere güven telkin ederken; yeryüzü coğrafyasında savaş çanları çalan, acı ve gözyaşından beslenen mihraklara da korku salmıştır’ ’diyerek konuşmasına başladı.

‘‘SINIRLARIMIZIN VE VATANIMIZIN HER KARIŞ TOPRAĞININ KORUNMASI’’

Erol Kayabay basın açıklamasının devamında şöyle konuştu ‘‘ Cumhuriyet tarihinin her döneminde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesini baş tacı edinen bir milletin çocukları olarak, aynı ilke doğrultusunda ve kaderde birlik esasıyla yaşamak temel arzumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda çetin zamanların kıyısından geçmektedir. Ortadoğu’da bitmek bilmeyen iç karışıklık sürecine, kuzeyde Ukrayna-Rusya savaşı eklemlenmiş; ülkemiz, ana kıtanın büyük bölgesini tehdit eden bu karmaşa ortamını jeopolitik olarak tam orta noktada karşılamıştır. Bu zorlu süreçte sınırlarımızın ve vatanımızın her karış toprağının korunması elbette cumhuriyetin temel değerlerine, hukuka ve bilime sımsıkı sarılarak mümkün olacaktır.

‘’BALIKESİR BAROSU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLAR’’

Kayabay yaptığı açıklamada son olarak şu ifadelere yer verdi: ‘’Nitekim büyük Türk Milleti olarak gayemiz; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kutsal mirasına sahip çıkabilmek adına bilimi ve adaleti egemen kılmak suretiyle muasır medeniyetler seviyesine erişme gayretini başarıya ulaştırmaktır. Balıkesir Barosu; cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma, demokratik ve laik sosyal hukuk devleti ilkesinin varlığı uğrundaki tarihi mücadelesine her daim olduğu gibi aynı kararlılıkla devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlar, ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.’’

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu