GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Baro Başkanı Kayabay’dan Avukata Şiddet Vurgusu

Balıkesir Baro Başkanı Kayabay’dan Avukata Şiddet Vurgusu

 

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Kayabay, avukatlık mesleğinin sorunlarına dikkat çekti. Ayrıca, avukatlara yönelen şiddeti anımsatan Kayabay, açıklamasında öldürülen avukatları da andı.

Erol Kayabay Crop

Şiddete dikkat çeken Kayabay, “şiddetin mesleğimizin özü olan hak ve hukuk mücadelesine kast ettiğini biliyoruz. Dahası, ismimizin önündeki avukat unvanının bizlere yönelen şiddetin katsayısını arttırdığının da farkındayız” dedi.

 

“ACI VE ÖFKEYİ YÜREĞİMİZDE SAKLIYORUZ”

“Yaşanılan onca süreç, ömrünü adalete adayan avukatlara adaletli bir yaşam sürme şansı vermemiştir. Avukat tutuklamalarına avukat cinayetleri eklenmiş, avukata şiddet mesleğimizin her anına ve her alanına sirayet etmiştir. Haciz mahallinde katledilen meslektaşımız Ersin Arslan, buna örnektir. Ayrıca, eski nişanlısı tarafından hunharca öldürülen kadın meslektaşımız Dilara Yıldız’da maalesef başka bir örnektir. Yine, darp edilen meslektaşlarımız Mürsel Ünder, Sertuğ Sürenoğlu, Mazlum Arslan var. Bu saydıklarımız; acısını ve öfkesini en taze haliyle yüreğimizde sakladığımız isimler. Maalesef, sıradanlaşarak devam etmekte olan avukata yönelik şiddet olayları giderek artıyor. Söz konusu saldırıların, mesleğimizin özü olan hak ve hukuk mücadelesine kast ettiğinin farkındayız. Ayrıca, ismimizin önündeki avukat unvanının bizlere yönelen şiddetin katsayısını daha da arttırdığını iyi biliyoruz.”

 

“BİZLER HUKUK NEFERLERİYİZ”

 

“Ancak türlü şiddete, zorluğa, soruna ve belirsizliğe karşı mücadelemiz; ışığı yanan her avukatlık bürosunun azmi ve yok edilemez umuduyla inadına büyüyerek devam etmektedir. Edilen her yemin, giydirilen her yeni cübbe; dünyanın en kutsal hukuk ordularından birinin köklerini toprağın daha da derinlerine salmakta ve geleceğe filizlenen bir adalet ormanının tohumlarını memleketin her köşesine ekmeye devam etmektedir. Selanik’te gözlerini dünyaya açarak maviye olan sevdamızı perçinleyen eşsiz bir liderin bizlere emanet ettiği cumhuriyetin gölgesinde, her gün tekrar tekrar giydiğimiz cübbe; adaletin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin hakim olduğu günleri tesis etme sorumluluğunu omuzlarımıza yüklemektedir. Bu sorumlulukla bizler; hiçbir koşulda mesleğini ifadan geri durmayan hukuk neferleriyiz. Biliyoruz ki, avukatın bu derece ötekileştirilip itibarsızlaştırıldığı, x-ray cihazlarından geçmeden adliyelere dahi sokulmadığı fakat hukuk sisteminin de avukatsız bir adım yol alamadığı başka bir düzen yoktur. Ancak tüm bu zorluklar, mesleğimize olan aşkımızı ve savunmanın bağımsızlığına olan inancımızı yüceltmekten başka bir işe yaramayacaktır. “

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

“Bu duygularla ve demokrasiye, hukuka, herkes için eşit işleyen bir yargı sistemine özlemle en kalabalık metropollerden en ücra dağ kasabalarına kadar memleketin her karış toprağında adaletin tesisi için emek veren meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü tebrik ediyor; bizlere laik sosyal bir hukuk devletini emanet eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, adaletin tüm neferlerini saygı ve minnetle yad ediyoruz. Biliyoruz ki, Yüce Atatürk’ün dediği gibi, “Her halde dünyada bir hak vardır. Ve o hak, her kuvvetin üstündedir.” Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu