Türkiye GündemiGündem

Balıkesir Barosu “Çanakkale Zaferi Emperyalist Güçlere En Ağır Tokattır”

Balıkesir Barosu “Çanakkale Zaferi Emperyalist Güçlere En Ağır Tokattır”

 

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

 

Kayabay, “Millet olarak büyük bir gururla idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde, başta 19. Tümen Komutanı olarak savaşın seyrini değiştiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”dedi.

 

“Emperyalist Güçlere En Ağır Tokattır”

 

“Çanakkale, tarih içerisindeki pek çok savaştan ayrılarak Türk Milleti için daha yüce bir anlama bürünmüştür. Çünkü Çanakkale, dirilişin ve direnişin sembolüdür. Çanakkale, bağımsızlıktır. Çanakkale, Orta Asya steplerinden gelip Anadolu’yu yurt edinen Türk Milleti’nin emperyalist işgalci güçlere indirdiği en ağır tokattır. Çanakkale; vatan uğrunda taarruzu değil, ölmeyi emreden Mustafa Kemal’dir.”

 

“Çanakkale Bir İnançtır Sevdadır”

 

“Yüzlerce kiloluk top mermilerini yüklenirken, özünde mukaddes Anadolu’nun kaderini sırtlanan Havranlı Seyit Onbaşı’dır. Daha bıyıkları terlememiş onbeşliler, bir Hilal uğruna batan nice güneşler ve onları avuçlarında kınayla cepheye gönderen yiğit annelerdir. Çanakkale; inançtır, vatan sevdasıdır. Çanakkale; tam bağımsız cumhuriyetle taçlanacak istiklal mücadelesinin mihenk taşıdır. “Çanakkale Geçilmez” sözü ile tarih sayfalarında yerini alan Çanakkale Savaşları, Yüce Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki en eşsiz destanıdır. Esaret fikrine topyekün karşı koyan bir millet; bağımsızlığı yegane yaşam tarzı olarak kabul ettiğini, savaşın topla tüfekle değil aksine inançla kazanılacağını ve Anadolu’nun ezelden ebediyete Türk vatanı olduğunu Çanakkale’de ilan etmiştir.”

 

“Ödün Vermedik Vermeyiz”

 

“Bununla da yetinmemiş; savaşın hangi merhalesinde olursa olsun, düşman saflarında can veren tüm askerleri bağrına basarak; insani ve vicdani değerlerin tüm kirli plan ve savaşlardan daha üstün olduğunu Çanakkale’de tüm dünyaya göstermiştir. Geride kalan 107 yılın her anında şehitlerimizin kanlarıyla sulanan aziz vatanı Çanakkale ruhuyla sahiplenmek; cumhuriyet değerleri ile Atatürk ilkelerini dâhili ve harici bedhahlardan korumak kararlılığımızdan asla ödün vermedik. Bugün de aynı ruhla, yurdun her köşesinde fikren ve bedenen vatan savunması için göreve hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlar; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Anadolu’nun her köşesinden cepheye koşarak bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla yad ederiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu