Gündem

Balıkesir Barosu: “Cumhuriyet’in 98’inci Yılını Coşkuyla Kutluyoruz”

Balıkesir Barosu: “Cumhuriyet’in 98’inci Yılını Coşkuyla Kutluyoruz”

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay 29 Ekim 2021 Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Yayınlanan mesajda şöyle denildi: Hakimiyetin kayıtsız ve şartsız aziz Türk Milletine teslim edilmesiyle kurtuluş mücadelemizi taçlandıran Cumhuriyet Bayramı’mızın 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Türk Milletinin Karakterine En Uygun Yönetim Tarzı

“Hiç kuşku yoktur ki Türk Milleti, tarih boyunca hür yaşamış, esaret fikrini hiçbir surette kabul etmemiş bir ulustur. Cumhuriyetle birlikte bu karakterine yaraşır şekilde yönetimde doğrudan söz sahibi olarak yurttaşlık bilincini tanımış ve çağdaş bir ülkenin inşasını bu temeller üzerine atmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş ve olmaya devam edecek bir milletiz.” sözüyle bu durumu ortaya koyarken, damarlarında ezelden bu yana bağımsızlık duygusu dolaşan Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim tarzının cumhuriyet olduğunu açıkça vurgulamıştır. Bu minvalde cumhuriyet, Türk Milleti için sadece bir yönetim şekli değil; hava gibi, su gibi, ekmek gibi aziz ve vazgeçilmez birşeydir. Cumhuriyet bizlere, varlığıyla; muasır medeniyet olma yolunu açmış, hür yaşama alışkanlığımızı hatırlatmış ve ayrıca ümmet değil millet olabilmeyi öğretmiştir.”

Cumhuriyetle Kazanım Sağladılar

Halihazırda bugün sahip olduğumuz her bir değerin cumhuriyetle var olduğunu iyi biliyoruz. Sivas’ın ücra köyündeki öğretmen, Van’ın karlı dağlarında insanlara şifa dağıtan doktor, Artvin’de hakim, Ankara’da vekil, Edirne’de mühendis, Balıkesir’de avukat olarak kadınından erkeğine her birimiz hep birlikte unvanlarımızı, varlık nedenlerimizi bizatihi cumhuriyetin demokratik değerlerine borçluyuz. Bunun yanında, emperyalist güçler Ortadoğu’nun her köşe başını yangın yerine çevirirken, bu coğrafyanın yanı başında özgürce ve huzur içinde yaşayabilmemizin tek mimarı da hiç kuşkusuz cumhuriyettir. Çünkü Cumhuriyet, bize toplum içerisinde birey olma hakkını vermekle kalmamış; hiçbir etnik değer ayırt etmeksizin; hepimizi aynı şanlı bayrağın altında ve aynı hedefte bütünleştirip millet olma duygusunu damarlarımıza işlemiştir.

“Kahramanlarımızı Şükranla Anıyoruz”

“Bizler, Cumhuriyet tarihi boyunca olduğu gibi, bu günden sonra ve ilelebet her koşulda yolumuzu ışıtacak, bizi ayakta tutacak yegane değerin Atatürk ilkeleri ile Cumhuriyet değerleri olduğunu iyi biliyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyor, bizlere ay yıldızlı şanlı bayrağın gölgesinde bağımsız bir vatan bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kurtuluşun, kuruluşun ve cumhuriyetin her döneminde ayrıca vatan uğruna görev almış kahramanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu