Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yılmaz’a Haksız Sansür!

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yılmaz’a Haksız Sansür!

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın“One minute!”sözü ile İsrail’i kınayan paylaşımları ile dikkat çekti. Ancak, Yılmaz’ın kınama mesajı, Amerikan sosyal medya ve medya holdingi olan facebooktan sansür yedi.

 

Balikesir Buyuksehir Baskani Yilmaza Haksiz Sansur 02

Gazze Saldırısına Tepkiler Öne Çıkıyor

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin önemli kriz noktalarından biri olan ‘one minute’ çıkışının üzerinden 12 sene geçti. Ancak, son günlerde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarda yaşanan can kaybı tepkilere neden oluyor. Ayrıca, İsrail’in Filistinlilere karşı düzenlediği sivillere dönük saldırılar karşısında Balıkesir’den de protesto açıklamaları da ardı ardına geldi.

Facebook’tan Haksız Sansür Geldi

Kınama mesajları ve konuya dair açıklamalar sürerken, bir dikkat çeken ayrıntı ise facebooktan geldi. Büyükşehir belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın konuyla ilgili fikrini beyan eden açıklaması ve kullandığı fotoğraflar sansürlendi.

İsrail’in Filistin topraklarına yönelik takındığı tavrın kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Yılmaz“ Bu bizim adalet anlayışımıza ne ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail ile ayrıştığımız nokta” dedi. Yılmaz’ın paylaşımda bulunduğu fotoğraflarda, İsrail’in saldırıları sonrası kan revan içinde kalan çocuklar dikkat çekiyor. Facebook’un bu paylaşımları engellemesi aynı zamanda Gazze’de yaşanan dramı gözlerden saklandığı şeklinde yorumlanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Facebook tarafından sansürlenen paylaşımdaki sözleri şöyle;

“Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” Dün olduğu gibi bugünde işgalci İsrail’e  “One minute!” diyoruz.

#İsraeliTerrorism#FreePalestine ifadelerini içeren paylaşımı bazı fotoğraflarla birlikte yayınladı ancak facebook tarafından sansür yedi.

İşte Başkan Yılmaz’ın engellenen Paylaşımında yer alan fotoğraflar…  

 

Balikesir Buyuksehir Baskani Yilmaza Haksiz Sansur 011

Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu