GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ’ye Ziyaret

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ’ye Ziyaret

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) iştiraki İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ’yi ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Balıkesir-İzmir yolunda jeneratör üreten fabrikayı ziyaret eden Yılmaz’ı ayrıca burada firmanın genel müdürü Burhan Özgür karşıladı. Fabrika Genel Müdürü Burhan Özgür’den çalışmalarla ilgili bilgi alan Yılmaz, daha sonra firmanın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrika alanını ziyaret etti. Başkan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreten ve üretici olan firmaları ziyaret ettiklerini söyledi. Yılmaz, firmanın Balıkesir OSB’de 25 bin metrekarelik alanda yeni bir yatırımları olduğunu belirterek, “Gezdik, gördük, gurur duyduk. Gerçekten Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu üretimi yapıyorlar. Yan sanayi ihtiyaçlarının büyük bir çoğunluğunu da yine Balıkesirli üreticilerden tamamlıyorlar. 1970’lerde kurulan bu firma bir dünya markası olma yolunda ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

20211217 2 51341195 71669737
 

İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ Genel Müdürü Burhan Özgür de ayrıca ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’ye katma değer sağlayan bir fabrika olacaklarını ifade eden Özgür, “İstihdamımızı artıracağız, dünyada kendimizi ve ülkemizi tanıtacağız. Sürekli üreterek ayrıca savunma sanayimize katma değer sağlayacağız.” dedi. Yılmaz’a ziyarette Balıkesir TEKNOKENT Müdürü Burcu Aydemir, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, ayrıca Balıkesir OSB Bölge Müdürü Mesut Eray da eşlik etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu