Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Büyükşehir Bunu da Yaptı: Plajlar Deniz Kestanesinden Arındırılıyor

Balıkesir Büyükşehir Bunu da Yaptı: Plajlar Deniz Kestanesinden Arındırılıyor

 

Tatil için Balıkesir’in Ege kıyılarını tercih eden tatilciler, plajlarda bulunan deniz kestanesi yoğunluğundan rahatsız oldu. Ardından da bu rahatsızlıklarını Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a iletti. Bunun üzerine, Başkan Yılmaz hemen harekete geçerek, deniz kestanelerinin plajlardan temizlenmesi talimatını verdi. Talimat sonrası başlayan temizlik sonrasında ise, Başkan Yılmaz’la ilgili ilginç yorumlar geldi. Vatandaşlar, İBB Başkanı İmamoğlu’na gönderme yaparak, “Balıkesir’in Başkanı tatilde değil. Hizmet vermek için bunu da yaptı” dedi.

 

Balikesir Buyuksehir Bunu Da Yapti Plajlar Deniz Kestanesinden Arindiriliyor

Altınoluk Türkiye’nin oksijen deposu olarak nitelendiriliyor

Talimat sonrası, Su Altı ve Üstü Arama Kurtarma ekipleri, Altınoluk Plajı’nda deniz kestanesi temizliği yaptı. Altınoluk, aynı zamanda Türkiye’nin oksijen deposu olarak nitelendirilen Kazdağları’nın eteklerinde yer alıyor. Ekipler, bu nedenle burayı tercih eden tatilcilerin yüzme alanı içinde bulunan denizkestanelerini, tek tek topladı. Ardından da açık denize bıraktı.

Plajlar Deniz Kestanesinden Arindiriliyor 01

Başkan Yılmaz’la İlgili İlginç Yorumlar Geldi

Ekiplerin topladığı denizkestanesi günde ortalama 5 varili buluyor. Üstelik, ekiplerin bu tür taleplerin geldiği noktalarda temizleme çalışmalarına devam edeceği ifade ediliyor. Bu arada, temizlik çalışmaları esnasında, dalgıçlar tarafından su altı kameralarıyla alınan görüntülerde ayrıca dikkat çekti. Ayrıca, plajlarda ki deniz kestanesi temizliğe tanık olan vatandaşlardan takdir ifade eden ilginç yorumlar geldi. Yorumlardan bazıları  “Balıkesir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz tatilde değil görevdeymiş. Hizmet vermek için bunu da yaptı” şeklinde oldu.

Haber: M. Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu