GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı Suç Örgütlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı Suç Örgütlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde ki T.C. Savcılık bürolarının başlattığı soruşturma neticesinde gerçekleşen başarılı operasyonlar, ulusal düzeyde dikkat çekiyor.

Suçla Mücadelede Yüksek Efor

Ayrıca, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü titiz çalışmalar sonrası gerçekleşen operasyonlar, suç örgütlerinin korkulu rüyası oldu. Balıkesir Başsavcılığı bu yıl, özellikle FETÖ, PKK/PYD terör örgütleri başta olmak üzere, terör örgütleri ve uyuşturucu gibi suç unsurları ile mücadele kapsamında ciddi sayıda operasyona imza attı.

2021 Yılında sadece FETÖ terör örgütü ile ilgili Balıkesir merkezli 1700’ün üstünde  soruşturma, Balıkesir Başsavcılığına bağlı Savcılık bürolarının gösterdiği çabayı ve yüksek eforu sergilemeye yetiyor.

Başarılı ve Titiz Çalışma Bakanlık Tarafından da Yakından İzliyorlar

Ayrıca, yapılan operasyon ve tahkikatlar sonrası açılan dava sonuçlarında ortaya çıkan tutukluluk ve hüküm oranının yüksek olması, gerek Adalet Bakanlığı, gerekse Adli makamlar tarafından söz konusu tahkikat ve operasyonların, “oldukça titiz çalışma” ile yapıldığı şeklinde yorumluyorlar.

Başarı Ortalaması Metropol İllere Yakın

Özellikle, Balıkesir Başsavcılığı’nın FETÖ terör örgütü çetesi hakkında başlattığı Balıkesir merkezli soruşturmalar, ülkenin farklı illerinde halen devlet içinde görevli olan FETÖ terör örgütü mensuplarının ortaya çıkmasını sağladı. Ayrıca, titizlik ile hazırlanan tahkikat sayısı ve operasyon sayısı da neredeyse İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük metropol İllerin sayısına yakın düzeyde.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu