Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

BALIKESİR DEVA PARTİSİNDE ARTÇI SARSINTILAR

BALIKESİR DEVA PARTİSİNDE ARTÇI SARSINTILAR

Deva Partisi Kurucular Kurulundan ve illerdeki teşkilat yapılanmalarındaki yönetimlerden istifa haberleri geliyor. Balıkesir’de Deva Partisi İl Yönetiminde de bir süredir rahatsızlık yaşandığı biliniyordu. Bu rahatsızlık nedeni ile bazı üyelerin istifa ettiği öne sürülüyor.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyeliğinden de bugüne dek istifalar yaşandı. Balıkesir ‘de kurucular kurulunda yer alan Ahmet Edip Uğur’unda yaşanan hadiselerden rahatsız olduğu iddia ediliyor. Uğur’dan bu konuda resmi bir açıklama yok

“AİLEME VARAN TEHDİTLER ALIYORUM”

Genel Başkanlığını Babacan’ın  yaptığı partisinde yer alan dikkat çeken isimlerden birisi de, Balıkesir’de Büyükşehir Belediye başkanlığı yapmış olan Ahmet Edip Uğur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda “metal yorgunluğu” gerekçesiyle 2017’de başkanlık görevini bırakmak zorunda kalan eski Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur oldu. İlk başta istifaya direnen Uğur, “Aileme varan tehditler alıyorum” diyerek, görevinden ağlayarak istifa etmişti. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyeliğinden de bugüne dek istifalar yaşandı. Balıkesir ‘de kurucular kurulunda yer alan Ahmet Edip Uğur’unda Genel merkez nezdinde yaşanan hadiselerden rahatsız olduğu iddia ediliyor. Uğur’dan bu konuda resmi bir açıklama yok

 

“BU SÖZLER KABUL EDİLEMEZ”

 

Geçtiğimiz Aralık ayında DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hasan Canpolat istifa ettiğini açıklamıştı.  Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırımda çarpıcı açıklamalar yaptı. “Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın HDP heyeti ile görüşmesi ve bir televizyon programında Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili sözleri asla kabul edilemez” dedi. Babacan’ı 3 kez uyardığını dile getirdi.

Deva 01

GÖRÜŞMELERDEN DUYULAN RAHATSIZLIK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir televizyon programında , ‘zemin ve şartlar daha uygun olduğunda Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinde konuşulabilir demişti. Geçtiğimiz hafta HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve heyetiyle görüşen Babacan’ın bu görüşmesi de bazı illerde rahatsızlık yarattı.

TANRIYAR “FETÖ İLE ANILIYOR RAHATSIZ OLDUM”

DEVA Partisi İstanbul İl Yöneticisi Oğulcan Tanrıyar’da, “Teşkilat Genç Sivillere bırakılmış” diyerek partideki görevinden istifa etti. Tanrıyar, açıklamasında “Genç Sivillerin kurucusu kaçak. Avukatının daha yeni Fetullah’la ağlaştığı ve sarıldığı görüntüler yayınlandı. Mücadelemi onların olduğu yerde vermeyeceğim” diyerek istifasını duyurdu.

Balıkesir İl ve İlçe yönetimlerinde yer alan bazı partililerin, DEVA Partisinin bazı politikalarından büyük rahatsızlık duyduğu dile getiriliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu