GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir Eczacı Odası “ İlaç Fiyat Kararnamesi Acil Güncellenmeli”

Balıkesir Eczacı Odası “İlaç Fiyat Kararnamesi Acil Güncellenmeli”

 

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş her iki eczaneden 1’inin iflas noktasına geldiğini söyledi. İlaç Fiyat Kararnamesinin güncellenmesinin acil önem taşıdığını belirtti. Bıçak kemiğe çoktan dayandı diyen Başkan Gümüş “ İlaç Fiyat Kararnamesi çok acil güncellenmeli ”dedi.

 

 GÜMÜŞ “HER İKİ ECZANE’DEN BİRİ İFLAS NOKTASINDA”

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede, “Eczanelerin kâr oranları İlaç Fiyat Kararnamesi ile belirlenmektedir. İlaç Fiyat Kararnamesi ise en son 13 yıl önce 2009 yılında güncellenmiştir. İlaçta kademeli kârlılık söz konusudur ve ilaç fiyatı arttıkça kârlılık azalmaktadır. 13 yıldır ilaç fiyatlarındaki güncellemelerin sonucu olarak, 2009 yılında en düşük kârlı ilaçların tüm ilaçlar içindeki oranı %10 iken, günümüzde %40’ları geçmiştir. Bu nedenle eczanelerin geliri 13 yıldır sürekli azalmakta ancak kira, personel maaşları, sigorta ve Bağkur primleri, elektrik, iletişim gibi giderleri sürekli artmaktadır. Artık bu durum sürdürülemez hâle gelmiş ve ülkemizde her 2 eczaneden 1’i iflas noktasına gelmiştir. ”dedi.

ECZANELER UNUTULAN MESLEK GRUBU OLMAKTAN ÇIKSIN!

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş eczacıların hep unutulan meslek grubu olduğunun altını çizerek “ Eczacılar hep unutulmuştur. Oysa biz eczacılar günden güne kötüleşen ekonomik şartlarımıza rağmen, halkımıza en önde ve en yaygın sağlık hizmetini sunmaya, halkımızın en yakın sağlık danışmanı olmaya devam etmekteyiz. Pandemi nedeni ile başlamış olan kronik hastalığı olan kişilerin doktora gitmeden eczanelerden reçetesiz ilaç temini uygulaması, pandemi bittiği halde 01 Temmuz 2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Bunun sebebinin hastaneler ile aile sağlığı merkezlerindeki yoğunluk ve vatandaşlarımızın ilaçlarını reçete ettirebilmek için dahi randevu alamaması olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada da yine ülkemiz genelinde 28700 eczanemiz en önde ve kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır ”dedi. HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu