GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir Eczacılar Oda Başkanı Yalçınkaya “Cüzdan Ve Vicdan Arasında Kalmak İstemiyoruz”

Balıkesir Eczacılar Oda Başkanı Yalçınkaya “Cüzdan Ve Vicdan Arasında Kalmak İstemiyoruz”

Bu dönem yaşadığımız en büyük sıkıntı, ‘ ilaç sıkıntısı’ diyen Balıkesir Eczacılar Oda Başkanı Alp Ragıp Yalçınkaya, firmaların döviz kurlarını bahane göstererek ilaç arz etmemesi kaynaklı yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

“Vatandaşla Karşı Karşıya Bırakılmak İstemiyoruz”

Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Alp Ragıp Yalçınkaya MERHABA’ya yaptığı açıklamada piyasaya ilaç verilememesinin en büyük sıkıntı olduğunu dile getirdi. Yalçınkaya, yaklaşık 500 üyesi olan Eczacıların vicdan ve cüzdan arasına girmek istemediğini ve vatandaşla karşı karşıya bırakılmamaları gerektiğini söyledi.

Dsc 7442

“Bin Dolayında İlaç Yok”

Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Alp Ragıp Yalçınkaya “Türkiye’de Şubat ayında ilaç fiyat kararnamesi gereği Şubat ayında zamların verilmesinden dolayı yaklaşık Eylül Ekim’de başlayan bir sıkıntı ve yaklaşık bin çeşit ilacı eczacılar bulamamakta. Her yıl Kasım veya Aralıkta yaşanan bu sıkıntı özellikle bu yıl döviz kurunun hızlı artışıyla kademe kademe arttı ve ayrıca bin dolayında ilaç yok” dedi.

NÖBETÇİ ECZANELERİN SAYISI YETERLİ Mİ?

Nöbetçi Eczane sayısının Balıkesir merkezde yeterli olup olmadığı sorumuzu da yanıtlayan Yalçınkaya nüfusa göre planlama yapıldığını kaydetti. Yalçınkaya, “Balıkesir merkezde gece nöbetçi olan 3 eczane bulunuyor. Bu konuyla ilgili Sağlık İl Müdürlüğümüzle bu konuyu değerlendirip bilgilendirme yaptık. Bu nöbetçi sayısı nüfusla birlikte yeterli diyebileceğimiz şekilde. Şuan ilaç sıkıntısı mevcut ve vatandaşımıza bu sıkıntıyı anlatmakta çok zorlanıyoruz. Firmalar ticari kurum ve sağlık alanını pek düşünmezler sonuçta. Zarar ettikleri malı da piyasaya sunmazlar doğal olarak ancak durum bu”şeklinde konuştu.

ECZACI SATTIĞI FİYATTAN DAHA YÜKSEK FİYATA İLAÇ ALIYOR!

Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Alp Ragıp Yalçınkaya , “E Reçete geldiğinde yaklaşık 2dakikada dolan reçete karşılama süresi. Kağıt reçete geldiğinde hastanın Ad Soyad ve imza telefon bilgilerinin yazılması lazım. Bu süreyi uzatan nedenler olabiliyor. Bunun yanında SUT’ta yapılan bir düzenleme var. SGK’nın ödediği eşdeğer ilaç bandı ayrıca yüzde 10’dan yüzde 5’e çektiler. Buda ilaç fiyat farkını doğurdu. Bunu yapan Eczacılar değil. İlaç firması tek taraflı ıskontosunu kaldırıyor ve ayrıca Eczanenin sattığı fiyatının çok çok üzerinde yapması gerekiyor ki bu sorun büyük. Eczacılara ödenecek fiyat belli ancak Eczacı sattığı fiyattan daha yüksek fiyata almaya başladılar. Buda şikayetlerin olmasının bir nedeni” dedi.

“VATANDAŞ 116 LİRA FARK ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK”

“Bu son günlerde Firmaların Kamu kurumu iskontosunu uygulamaması bugün başlayan bir uygulama ile ve ayrıca sürekli kullanılan bir ilaç yüzde 41’lik Kamu iskontosunu vermemekte.Hastalar bu ilaca ulaşmak için eczanelere gittiğinde 116 lira fark ödemek zorunda kalacak.Buda vatandaşla bizim aramızda tartışmaya neden oluyor.Vicdan ve ayrıca cüzdan arasına girmek istemiyoruz”dedi. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu