GündemEğitimTürkiye Gündemi

Balıkesir Eğitim İş “Sarı Sendika’ya Emeğin Hakkı Nasıl Savunulur Göstereceğiz”

Balıkesir Eğitim İş “Sarı Sendika’ya Emeğin Hakkı Nasıl Savunulur Göstereceğiz”

 

Birleşik Kamu Konfederasyonu (Eğitim İş – Genel Sağlık İş) bileşenleri tarafından kamu çalışanlarına yapılan zam oranı protesto edildi. Ali Hikmet Paşa Meydanında düzenlenen basın açıklamasında “AKP iktidarının 2023 bütçesi emekçiler için açlık ve yoksulluğu dayatmaktadır. Emekçiler, emekliler ve kamu çalışanlarının sefalet oranlarındaki maaşlarla, üç haneli rakamları aşan enflasyonla mücadele etmesini kabul etmiyoruz!” denildi.

 

1212

Eğitim İş AHP Meydanında basın açıklama yaptı .Zam ve krize karşı sesimizi gür bir şekilde haykırmak için meydandayız denilen eylemde zaman zaman atılan sloganlar eşliğinde açıklama gerçekleşti. Şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün, Birleşik Kamu İş ve çatısı altındaki tüm sendikalarla hak hukuk mücadelesi vereceklerini belirtti. Kendilerine konfor üreten sarı sendikalara emeğin hakkının nasıl korunduğunu göstereceğiz” dedi.

 

3 4

“Gücümüze Güç Katanlara Selam Olsun”

Eğitim İş Şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün meydanda bir açıklama yaptı. AHP Medyanında gücümüze güç katanlara selam olsun diyerek konuşmasına başlayan Gökgün, iktidarın politikalarını eleştirdi. Sarı Sendika diyerek eylem nasıl yapılır sarı sendikaya göstereceğiz. Yaşasın Eğitim İş Kamu İş Yaşasın örgütlü mücadelemiz” dedi.

 

“Halkı Değil Rantı Düşünenler”

Gökgün “ Halkı değil rantı düşünen AKP iktidarı açıkladığı zam oranı ile kamu emekçisini sefalete terk ettiğini resmileştirmiş olmuştur” dedi. Gökgün marketlerdeki etiketlerin hergün arttığı ağır enflasyon ortamında son 6 ayın enflasyonu yüzde 15 olarak açıklanmasıyla başlayan bir tiyatro gerçek dışı rakamları baz alarak kamu emekçisine ve emekliye adına zam bile denemeyecek ücret atışını reva görmüştür” dedi.

 

“Sarı Sendika ve Alkışlarını Unutmayacağız”

Müjde olarak duyurulan zam gerçeklere ihanettir diyen Gökgün’ün konuşması “Sefalete teslim olmayacağız” sloganları ile kesildi. Öte yandan sloganlar eşliğinde açıklamasını sürdüren Gökgün artan enflasyonlar, özelleştirmeler sonucu kabaran faturalar ve Tüik çalışmalarını eleştirdi. Gerçek dışı açıklamaların akıllarla oynanan bir oyun olduğunu söyledi. Hitabet makyajı ile kapatmaya çalışsalar da Devlette çalışmak bu kadar değersizleşmemişti. Kamu emekçileri sefaleti hak görenleri unutmayacaktır. Sarı sendikaları ve alkışlarını da unutmayacağız. İster kamu ister özel sektör emekçinin hukukunu savunmaktır.” ifadelerine yer verdi. Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu