Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Eğitim Sen “Vakalar Okul Kapattırıyor”

Balıkesir Eğitim Sen “Vakalar Okul Kapattırıyor”

 

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler Balıkesir’de de vaka sayılarının artışına dikkat çekti.

 

Halil Ibrahim Kilciler

“Öğretmenler Ya Da Bir Öğrenci Pozitif Çıkıyor…”

Kilciler ayrıca, “Pozitif ve temaslılar var. Bazı okullarda eğitime ara verilmesi, bazı sınıfların kapatılması yeterli değil. Tüm önlemler alınana kadar tam kapanma zorunludur” Şeklinde konuştu.

“Her İl’de Vakalarda Patlama Oldu”

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler eğitimcilerin kaygıyla okullarına gittiklerini söyledi. Şube Başkanı Kilciler bir cümlesinde de özellikle, AK Parti kongrelerine vurgu yaptı. Ve “lebalep kongreler”in yapıldığı ve her kongreden sonra o ilde vakaların patladığı bu dönemde, okullarımızdaki vaka artışları ne MEB’in ne de iktidarın umurunda. Tüm eğitim bileşenleri kaygıyla okula gidiyorlar” dedi.

“Bir Bir  Okul Kapanıyor”

Halil İbrahim Kilciler “Hemen hemen her gün bir yerlerde bir okul kapanıyor. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, hizmetli ve memurlarımıza pozitif ya da temaslı teşhisi konuluyor. MEB her şeyin yolunda olduğu algısıyla, yüz yüze eğitime katılımın ne kadar yüksek olduğunu açıklıyor. Ancak pek çok il kırmızıya dönüyor. Bu açıklamalar duyarlılıktan uzaktır” dedi.

Pozitif Ve Temaslı Öğretmen Sayısı 2 Bin 558

Kilciler konuşmasında, sağlıklı ve güvenli bir ortamda öğrencilerin eğitim hakkının önemsenmediğini belirtti. Ayrıca tüm eğitim emekçilerinin çalışma hakkını önemsemeyen bir Bakanlık ve iktidarla karşı karşıya kalındığını söyledi. Kilciler rakamsal bazı hatırlatmalarda bulunarak; 15 Şubat’tan 4 Nisan’a kadar toplam pozitif ve temaslı öğretmen sayısı 2bin558, öğrenci sayısı 3bin379, hizmetli- memur personel sayısı ise 246’dır. 15 Şubat-4 Nisan arasında eğitim alanında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya ulaşmıştır. Bu rakamlar buz dağının sadece görünen yüzüdür. Tüm veriler ortadayken MEB ise ısrarla sayıları gizlemekte ve herhangi bir açıklama yapmamaktadır.”

 

28 Günlük Tam Kapanma Şart!

 

“Önü alınamaz bir şekilde vakalar ve hasta sayıları tüm Türkiye’de hızla yükselirken eğitim alanında hiçbir tedbir alınmaması, yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini tehlikeye atmaktadır. Yapılan çağrılara rağmen başta aşı olmak üzere önlemler noktasında bir hazırlık gözükmemektedir. Tüm toplumumuzun sağlığı tehdit altındayken sağlık örgütleri ve bilim insanları, sağlık hizmetleri, belediye temizlik hizmetleri ve gıda satışı dışında, gelir güvenceli 28 günlük tam kapanmayı önermektedirler.”

“Aşılanama Hız Kazanmalı ,Eğitimde Erteleme Yapılmalı”

“Önlemler alınarak eğitim yüz yüze yapılmalıdır” diyen bir sendika olarak, yüz yüze eğitimin erteleneceği, aşılamaların hızlanacağı ve tüm tedbirlerin alınacağı gelir güvenceli dört haftalık bir kapanma sürecini desteklediğimizi belirtiyoruz. Ölümle sonuçlanmasa dahi yaşı ilerlemiş veya bünyesi zayıf bireylerin vücutlarında kalıcı hasarlar bırakan Covid-19 salgınında, eğitim bileşenlerinin yaşamı ve sağlıkları tehlikeye atılamaz ve bu riskli durum daha fazla sürdürülemez.”

Nursima Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu