GündemEğitim

Balıkesir Ekonomisinin Parlayan Yıldızı OSB’den Sosyal Tesis Atağı

Balıkesir Ekonomisinin Parlayan Yıldızı OSB’den Sosyal Tesis Atağı

Son beş yılda çalışan sayısının 4 bin sekizden 15 bine çıktığı Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde (BALOSB) yönetim, yapılan ekonomi yatırımları ile birlikte sosyal tesis yatırımları ile de ses getiriyor.

BALOSB yönetimi, özellikle son yıllarda artan talepleri yoğun bir çaba ile karşılarken, bir diğer yandan da özellikle çalışan kadınların temel sorunu olan gündüz bakımevi konusunda da önemli adımlar atıyor. OSB yönetimi, Türkiye’de beş örnek projeden biri olan Neşe Fabrikası Gündüz Bakımevinin 75 kişilik kapasitesini 130’a çıkarmak için ilave hizmet binası açtı.

Ayrıca, İlave hizmet binasının açılışı sonrasında, bakımevinde öğrenci olan miniklere düzenlenen mezuniyet töreni ve miniklerin sergilediği sevimli gösteriler, adeta kapasite arttırma kararını doğrular nitelikteydi. Gösteri esnasında hem protokolde bulunanların, hem de miniklerin ailelerinin gözlerine yansıyan mutluluk özellikle dikkat çektiler.

Hizmet binasının açılışı ve miniklerin mezuniyet törenine, AK Parti MKYK üyesi ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ın eşi Ayşegül Başaran, BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki’nin eşi Melda Bekki, BALOSB Müdürü Mesut Eray ve miniklerin aileleri de katıldı.

. Ayrıca, Tören sonrasında, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ve BALOSB Müdürü Mesut Eray konu ile ilgili Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamada yaptı.

Uygur, çalışan kadın istihdamını önemsediklerini ve bu yönde atılan adımların önemine dikkat çekerek şunları kaydetti;

Son döneminde BALOSB Hem üretim hem de istihdam anlamında Balıkesir’in parlayan yıldızı. Üstelik OSB’de ki gelişimde hızlı bir şekilde sürüyor. Ama öncelikle bu gün miniklerimizin mezuniyet töreninden bahsetmek istiyorum. Gösterileri çok güzeldi ve üç evlat sahibi bir anne olarak, adeta çocuklarımın mezuniyet günlerine döndüm. Bakımevi ile OSB tarafından sağlanan imkan çok güzel bir imkan.

Törende ki konuşmamda da belirttiğim gibi, AK Parti hükümetleri döneminde, belediyelerde kadının siyasal, ekonomik ve her alanda var olması, güçlenmesi için kadının hayatını kolaylaştırıcı, aile hayatının bütünlüğünün korunması için bütün imkanlar seferber edildi. Doğum izni, doğum öncesi izin, süt izni, kreş ve kreş ile ilgili maddi yardımlar bu seferberliğe birkaç örnek olarak verilebilirler. Bu gün burada bu örneği yaşadık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Borusan’ın birlikteliği ile burada hizmet veren tesis, çalışan annelerimizin kadınlarımızın istihdamını kolaylaştırıyor. Üstelik, onların aile ekonomisine ve ev ekonomisine katkı sağlamalarına imkan tanıyor. Ayrıca, bu projenin ülke genelinde uygulanan 10 pilot projeden birisi olduğunu da belirtmek isterler.

BALOSB Müdürü Mesut Eray ise BALOSB’de son yıllarda yaşanan üç kat büyüme ve buna bağlı sosyal tesislerin gerekliliğine dikkat çekerek şunları kaydetti;

Bu gün 17 çocuğumuz mezun oldu ve onların ailelerinin hepsi buradalar. Miniklerimizin ilk mezuniyetlerinde kendilerini temsil eden bir Milletvekilimizin olması hepsini gururlandırdı. Ayrıca hepsinin gözlerinden bu mutluluk okunuyorlar. Öncelikle bu nedenle, aileler adına, şahsım adına ve Bölge Müdürlüğümüz adına vekilimize teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi BALOSB her gün büyümekte ve gelişmekte. 5 yıl önce çalışan sayılarımız 4 bin sekiz yüz civarındaydı. Bu gün geldiğimiz noktada 15 bin çalışandan bahsediyoruz. Ayrıca, OSB’leri sadece fabrikaların olduğu bir alan olarak görmememiz gerekiyor. Burada aynı zamanda idari ve sosyal tesislerin, spor alanlarının da planlanması gerekiyor. Bu gün temelini attığımız Jandarma Karakolu hizmet binası ve şu an açtığımız kreş ilave hizmet binası bu planlamaya bir örnek. Ayrıca. Kreş ilave hizmet binasının açılışı ile kadın istihdam sayısında artışın sağlanmasını amaçlıyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin 24 saat yaşayan bir bölge haline gelmesini istiyoruz. İlerde restoran, spor tesisleri planlayarak, burayı daha renkli haline getireceğiz inşallah.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu