GündemDünyadan HaberlerEkonomi

Balıkesir Esnaf Teşkilatı Ahilik Haftasını Kutladı

Balıkesir Esnaf Teşkilatı Ahilik Haftasını Kutladı

13-19 Eylül günlerinde kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, hafta içine yayılan bir dizi etkinlik düzenledi.

Ahilik Haftası’nın ilk günündeki ilk tören Atatürk Anıtı’nda yaptılar. Daha sonra Vali Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret eden esnaf teşkilatı daha sonra mehter takımıyla yaptığı yürüyüşün ardından Zağnos Paşa Meydanı’nda Ahilik Haftasını kutladı.

Aw416717 04

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen program Zağnos Paşa Meydanı’nda düzenlendi. Mehter Takımı gösterisiyle başlayan kutlama töreninde daha sonra Saygı Duruşundan bulunularak İstiklal Marşı okudular. BESOB Başkanı Fehmi Erdem’in açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Vali Hasan Şıldak katılımcılara seslendiler. Konuşmaların ardından halk oyunları sonrası Yılın Ahisi, Yılın Kalfası ve Yılın Çırağına plaket takdimi yaptılar. Ahilik Haftası nedeniyle kutlamalar 14 Eylül 2021 günü Küçük Sanayi Sitesi’nde lokma hayrı ardından da BESOB Başkanı Fehmi Erdem’in tebrikleri kabul etmesiyle devam edecek. Ahilik Haftası kutlamaları 15 Eylül günü ise İbrahim Bodur Mesleki ve Eğitim Merkezi’nde başarı olan öğrencilere kalfalık ve ustalık belge dağıtımı ile işyeri açma belgelerinin dağıtımıyla son bulacaklar.

Aw416717 01

Fehmi Erdem: “Ahilik Kültüründen asla vazgeçmeyeceğiz”

Zağnos Paşa Meydanı’nda düzenlenen kutlama programında konuşan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem Ahilik kültürünün esnaf teşkilatı için önemine değindiler. Erdem, “Ahilik 13. – 19. yüzyıllar arasında Anadolu’ da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik, Ahlak, Eğitim – Bilim, Teşkilatlanma, Kalite – standart, Üretici – Tüketici ilişkisi, Denetim ve bunun gibi, konularda yaşadığı dönemin toplumsal yapısını düzenlemiş ve yeterli olmuş bir sistemdir”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu