GündemEkonomi

Balıkesir Gastronomi Şehri Olma Yolunda Sağlam Adımlarla İlerliyor

Balıkesir Gastronomi Şehri Olma Yolunda Sağlam Adımlarla İlerliyor

Balıkesir, turizm ve termal potansiyelinin, birçok ulusa ev sahipliği yapmış tarihinin ve kültürünün yanı sıra, zengin mutfağı ile de gastronomi şehri olma yolunda güçlü adımlar atmaya devam ediyor.

Yol Haritasını Belirlediler

“Balıkesir Gastronomi Şehir Olma Yolunda” projesinin toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında yaptı. Toplantıda ayrıca katılımcılar Balıkesir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında yer alması için yapılan ve ayrıca yapılacak çalışmalar. Balıkesir’in tarımsal çeşitliliği; hikayesi olan lezzetleri, coğrafi işaretli ürünleri ve kayıtlı somut olmayan kültürel mirasları gibi konular görüşülürken tanıtım faaliyetleri ve ayrıca kurumların taahhüt önerileri ile izlenecek yol haritası çıktı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan Şahin, toplantıda katılımcılara kurumların arasında daha önce yapılan Gastronomi İşbirliği Protokolü ile başlayan süreç sonrasındaki gelişmeleri, izlenecek yol haritası için yapılacak çalışmaları ve ayrıca güçlü yönlerini tanıtıyor.

“Balıkesir’in Destinasyon Kimliğine Katkı Sağlayacak”

Sunumunda Balıkesir’in gastronomiyi neden önemsediğine değinen Şahin, gastronomi turizminin yılın her mevsiminde kırsal kalkınma ile birlikte turizmi birleştirecek ve tüm hizmetler sektöründe güçlü destinasyon kimliğine katkı sağlayacak ayrıca bir turizm çeşidi olduğunun altını çizdi. Şahin, sunumunda ayrıca UNECO Yaratıcı Ağında yer alınması için Balıkesir’in daha önce “Sağlık ve Esenlik” temasında (EDEN) Avrupa’nın seçkin destinasyonu olmasının yanı sıra UNESCO Öğrenen Şehirler Ağına üyeliğinin tescil edilmesi ve ayrıca Balıkesir’in Aeneas kültür rotasında yer almasının destekleyici olacağından bahsetti.

Balıkesir’de UNESCO’nun istediği taahhütler ışığında planlanan çalışmalar ile sürdürülebilir ve ayrıca başarılı sonuçlar alınacak. Toplantıda ayrıca Balıkesir’in gastronomide farklı şehirlere göre avantajlı yönleri ve güçlü ürünleri olmasının kendinden söz ettirirken gastronomi adına ön plana daha güçlü bir şekilde çıkacağına da yer verdiler. Katılımcılar coğrafi işaretli ürünlerin sayısının artırılması için çalışmaların sürdüğü, yerli ve ayrıca yabancı turistlerin Balıkesir’e özgün lezzetlere rahat ulaşabilmesi için yapılması gereken çalışmaların neler olması gerektiği ile ilgili ayrıca fikir alış verişinde bulundular.

Kent Merkezi ve İlçelerde

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ayrıca Balıkesir Milletvekilleri; Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, P. Mutlu Aydemir; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir; Balıkesir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. İbrahim Türkmen; Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran; Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender; Tarım ve Orman İl Müdürü Erhan Alkan; İl Kültür ve Turizm Müdür V. İlkay Karaağaç; İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız; Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan V. Emrah Bilcanlı ve ayrıca Balıkesir Valiliği AB Proje Koordinatörü Tülin Akgül katılım gösterdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu