Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Sorularınıza Yanıt Veriyor

Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Sorularınıza Yanıt Veriyor … İşte Kütüphanede Sıkça Sorulanlar: Kütüphanedeki tüm hizmetler ücretsizdir. Ancak aldığınız kitabı kaybettiğiniz ve yıprattığınız takdirde kitabın aynısını satın alıp kütüphaneye iade etmeniz, piyasada bulunmadığı takdirde bedelini ödemeniz gerekebilir.

 

Balıkesir İl Halk Kütüphanesi Sorularınıza Yanıt Veriyor

Giphy 33

Üyelik şartları nedir?

T.C. vatandaşı olan kullanıcılar, sadece T.C. kimlik numarasını gösterir belge ile ödünç verme hizmetinden yararlanırlar. En az altı ay oturma izni almış yabancı kullanıcılar, sadece yabancı kimlik numarasını gösterir belge ile ödünç verme hizmetinden yararlanırlar. 15 yaş üstü vatandaşlar e-Devlet üzerinden üye olabilirler.

 

Giphy 1 15

Kütüphaneden hangi kaynakları ödünç alabilirim?

Yazma ve nadir eserler, danışma kaynakları, kullanıcılar tarafından sıklıkla aranan materyaller ile süreli yayınların son sayıları hariç olmak üzere, kütüphane materyali ücretsiz olarak ödünç verilir.

 

Giphy 2 7

Aradığım kitabın kütüphanenizde bulunup bulunmadığını nasıl bilebilirim?

Katalog Sorgulamasını kullanarak kütüphanemiz ve bakanlığımıza bağlı tüm halk kütüphanelerinin koleksiyonlarında arama yapabilirsiniz.

 

Giphy 4 2

Kaç materyal(kitap, dergi vb.) ödünç alabilirim?

Bir defada en fazla 3 (üç)materyal ödünç alabilirsiniz.

 

Giphy 5 1

 Ödünç aldığım materyal(kitap, dergi vb.) bende ne kadar kalabilir?

Ödünç alınan materyallerin 15 (on beş)gün içerisinde teslimi gerekmektedir.

 

Giphy 6 1

Ödünç aldığım kitabın iade süresini nasıl uzatabilirim?

Uzatma işlemi, en erken eserin iade etme tarihinden 5 (beş) gün önce yapılabilir. Bir defaya mahsus 15 (on beş) günlük süre uzatımı yapılabilir. Teslim gününde ve teslim günü geçtiğinde süre uzatımı yapılamaz.

 

E Devlet

E-Devlet Üzerinden Uzuyor!

Ödünç aldığınız kitapların süresini e-devlet üzerinden de uzatabilirsiniz. E-devlet sistemine şifrenizle girdikten sonra “ Halk Kütüphanelerinden Ödünç Alınan /İade Edilen Materyalleri Sorgulama” hizmetini aratarak teslim günü geçmemiş materyal süresi uzar.

 

Ödünç alınan kitaplar zamanında getirilmediğinde ne olur?

Ödünç aldığı kitabı zamanında getirmeyen kullanıcıya birer hafta arayla sözlü olarak, e-postayla, telefonla iki ayrı uyarı yapılır. Üçüncü ve son uyarı resmi yazı ile yapılır. Ödünç aldığı materyali zamanında teslim etmeyen kullanıcıya, materyali teslim edinceye kadar yeni materyal ödünç veremezler.

Haber: Muhammed Can Akyürek

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu