Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir İl Hıfzısıhha Kurulundan Önemli Kararlar Çıktı

Balıkesir İl Hıfzısıhha Kurulundan Önemli Kararlar Çıktı:

 

Vali Şıldak “Son Durumun Ciddiyetini Herkesin Fark Etmesi Gerekiyor”

 

Belediyeler Hızlı Entegre Olacak

İçişleri Bakanlığının bu gün yayınladığı 48 saat içinde tüm illerde hıfzıssıhha kurullarının toplanmasına yönelik genelge sonrasında Balıkesir İl Hıfzısıhha Kurulu toplandı. Toplantıdan çıkan kararlarda, Başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere, bazı belediyelerin HES entegrasyonu sağlanmasına yönelik çalışmaların yeterince hızlı yürütmediği ve bazı hususlarda tereddütler yaşandığı tespiti dikkat çekti.

Toplanti

20 Maddelik Karar Çıktı

18 Ekim Pazar günü Vali Hasan Şıldak’ın başkanlığında toplanarak pandemi sürecinde gelinen aşamadaki son durumu ve gelişmeleri değerlendiren kuruldan önemli kararlar çıktı. Sağlık Müdürlüğü tarafından, yürütülen çalışmalarla ilgili bir sunumun da yapıldığı toplantıdan 20 maddeden oluşan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.

İstisnasız Kurallara Uyulmalı

Vali Şıldak toplantıda, Vaka sayılarındaki artışın durdurulabilmesi için bütün kurumların uyum içinde ve etkili bir çalışma ortaya koyulduğunu, İl genelinde tüm kamu kurumları ve belediyelerin iyi bir koordinasyon içinde gayretli çalışmalar yaptığını belirterek, “Artık her bir vatandaşımız, her bir esnafımız, her bir işletmemiz istisnasız olarak kurallara uymalı” dedi.

Durumun Ciddiyetini Herkesin Fark Etmesi Gerekiyor

Toplantıda Personelin bu gayret ve fedakarlığını önemsemesinin gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, “ Bir sağlık personeli, bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir zabıta memuru, bir denetim ekibi personeli nasıl mücadele ediyor. Buna bakıp ona göre hayatımızı kontrollü hale getirmeliyiz. Buna mecburuz. Aksi halde daha üzücü sonuçlarla karşılaşırız. Hastalık yayılıyor ve hızlı ilerliyor. Balıkesir bu çağrıya kulak vermeli. Bu toplantı vesilesiyle bir defa daha çağrıda bulunuyorum. Son durumun ciddiyetini herkesin fark etmesi gerekiyor” dedi.

Alınan Kararların Tümü ve Ayrıntılar İçin Burayı Tıklayabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kimin umrunda herkez okadar rahatki insanin tepesine çıkacakmış gibi yürüyorlar dışarıda bu hastalık bitmez bu insanlar bu kadar vurdum duymaz oldukca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu