Gündem

BALIKESİR İTFAİYESİNDEN VEFALI DAVRANIŞ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın merkezinde bulunan arızalı iftaiye aracına kuşlar yuva yaptı. İtfaiye yöneticileri kuş yavruları büyüyene kadar aracın servise gitmesini erteledi.

Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bir süredir arızalı olduğu için bekleyen 10 N1330 plakalı merdivenli yangın söndürme aracına kumrular yuva yaparak yumurtladı. Yumurtalar çatlayarak yavrular çıkarken, aracı bakıma götürmek isteyen itfaiye erleri önceki gece yuvayı fark etti. Kuşların annelerinin olmadığını gören erler yavruların soğuktan ölmelerini engellemek için gece yuva ve yavruları alarak itfaiye binasında misafir ettiler. İtfaiye yöneticilerinin duyarlı davranışı sonrası annelerinin yavrularını bulabilmesi için yuva yavruları ile birlikte yeniden itfaiye aracının merdivenine yerleştirildi. Anne kuşun yuvanın yerleştirilmesi ardından yeniden yavrularının yanına geldiği gözlendi.

Balıkesir İtfaiyesi Daire Başkanlığı yöneticileri yavrular büyüyerek yuvadan uçana kadar, aracın bulunduğu yerde kalarak bakıma gitmemesi kararı aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu