Balıkesir Jandarma Ekipleri 2 İlçeye Operasyon Yaptı

Balıkesir Jandarma Ekipleri 2 İlçeye Operasyon Yaptı

Balıkesir Jandarma Ekipleri 2 İlçeye Operasyon Yaptı. İl Jandarma Komutanlığı uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik Altıeylül ve Karesi ilçelerinde operasyon gerçekleştirdi.

Balıkesir Jandarma Ekipleri 2 İlçeye Operasyon Yaptı

Balıkesir Jandarma Ekipleri 2 İlçeye Operasyon Yaptı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Altıeylül ve Karesi ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti işlediği tespit edilen 8 şüpheliye operasyon gerçekleştirdi. 9 ayrı adreste eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon sonucu;

  • 2.990 adet sentetik uyuşturucu hap
  • 310 gram metamfetamin
  • 72 gram kubar esrar
  • 43 adet Extacy uyuşturucu/uyarıcı hap
  • 2 adet hassas terazi
  • 6 adet uyuşturucu kullanma aparatı
  • 12.000TL suçtan elde edilen gelir ele geçti.

Jandarma ekipleri olaya karışan 8 şüpheliyi yakaladı. Ardından şüpheliler hakkında adli işlem başladı. 6 şüpheli tutuklandı.

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale vardır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa yer alır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vardır. Tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsar. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar. Buna örnek olarak Yıldırım Camii (Eski Camii) gösterilir. Ayrıca Zağnos Paşa Camii ve il merkezinde Saat Kulesi gösterilebilir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin

uyuşturucu operasyon balıkesir jandarma ekipleri