Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Kıyılarında Müsilaj Etkisini Kaybetti

Balıkesir Kıyılarında Müsilaj Etkisini Kaybetti

 

AA Balıkesir’de Müsilaj ile ilgili 22 gün sonra yine havadan çekim yaptı. Yeni görüntülerde, yaklaşık 22 gün önce yoğun gözlemlenen müsilajın (deniz salyası), etkisini yitirdiği göze çarpıyor.

 

Sahilde Eski Gunlerde Oldugu Gibi Cok Sayida Vatandasin Denize Giriyor. 01

Müsilaj tabakalarının etkisini yitirdiği ilçedeki sahiller, hareketli bir gün geçiriyor.  Ayrıca, görüntüler, çok sayıda vatandaşın denize girdiği sahilin, eski günlerine döndüğünü gösteriyor.

Sahil Eski Günlere Tekrar Kavuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Marmara Denizi Eylem Planı” kapsamında başlattığı temizleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken müsilajın yoğun görüldüğü Erdek ilçesine bağlı Ocaklar ve Aşağıyapıcı sahillerinde havadan çekilen görüntülerde temizlenme dikkati çekiyor. Müsilaj tabakalarının etkisini yitirdiği ilçedeki sahiller, hareketli bir gün geçiriyor. Ayrıca, sahilde eski günlerde olduğu gibi çok sayıda vatandaş denize giriyor.

Öte Yandan Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün itibarıyla İstanbul’da 5 bin 877 metreküp, Kocaeli’de 476 metreküp, Bursa’da 166 metreküp, Tekirdağ’da 154 metreküp, Balıkesir’de 811 metreküp, Çanakkale’de 915 metreküp, Yalova’da 2 bin 35 metreküp olmak üzere Marmara Denizi’nden 10 bin 434 metreküp müsilajın temizlendiğini duyurmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu