GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir “Kız Kardeşim Projesi” Ne Dahil Edildi

Balıkesir “Kız Kardeşim Projesi”nde

AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile yapılan görüşme sonrasında “Kız Kardeşim” projesine Balıkesir’inde dahil edildiğini söyledi.

Uygur, “Balıkesir’in “Kız Kardeşim Projesi” ne dahil olmasının şehrimize büyük katkı sağlayacağına, tarımda kadın girişimcilerin sayısının daha da artacağına inanıyorum. Bu projeye Balıkesir’imizin dahil olmasına destek olan Sayın Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kadını Güçlendirme Projesi

Tarımsal üretimin ve işgücünün en önemli kaynağını kadınların  oluşturduğunu belirten Uygur,” Kadın çiftçilerimiz bir yandan evde çocuğunu büyütürken, bir yandan tarlada sebzesini, meyvesini büyütmektedir. Kadınlarımızın tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi ve manevi katkılarının değerini çok iyi biliyor onların taleplerini karşılayabilecek şekilde güçlendirilmesi için çabalıyorlar. Kırsal alanda üretim yapan kadınlarımız için özel politikalar ve üretimden pazarlamaya kadar her aşamayı gerçekleştirebilmeleri için bazı mekanizmalar geliştiriyoruz ”dedi.

İşbirliği Yapacaklar

“Tarım ve Orman Bakanlığı ile Coca-Cola Türkiye, kadın girişimcileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınları desteklemek amacıyla işbirliği yapacak. Kız Kardeşim Projesi kapsamında yapılan bu işbirliği ile kadın girişimcilerin ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınların ticari faaliyetlerini güçlendirmeleri ve satış-pazarlama alanlarında rekabet yeteneklerinin artırmaları için eğitimler verilecek. Projenin sağlayacağı eğitimler ile kadın girişimcilerin ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınların ekonomik kalkınmada daha etkin rol almaları hedefliyorlar”

Eğitimler Mayıs ve Haziran Ayında

Kız Kardeşim portalı üzerinden kadın çiftçilere ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’ ndeki kadınlara yönelik; temel finans, dijital pazarlama ve tasarım ile tarımsal eğitim programları düzenleyecekler. Bu eğitimler Mayıs- Haziran aylarında yapacaklar. Programı başarı ile tamamlayan kadınlara sertifika verilecekler.  Kadın girişimcilerimize eğitim süreci sonrasında iş hayatları boyunca  Mentor desteğinin devam edecek. Yine kadın girişimcilerin katılımcılarla bir araya gelerek başarı hikayelerini anlattığı ‘İlham Buluşmaları’ nın da kapsama alındığı iş birliği ile ayrıca, kadınların ürettiği ürünlerin dijital mecralarda yer almasına destek olunarak kadınların emekleri ekonomiye kazandırılacaklar. Ayrıca eğitimleri başarı ile tamamlayan kadın girişimcilere ödül verilmesi planlanlıyorlar.

Devlet Desteği Kadının Yanında

Uygur “Balıkesir’in Kız Kardeşim Projesi’ne dahil olmasının şehrimize büyük katkı sağlayacağına, tarımda kadın girişimcilerin sayısının daha da artacağına inanıyorum. Kadınlarımız çok güçlüler ama bir araya geldiklerinde daha da güçlüler. Yeter ki istesinler devletimiz tüm kurumlarıyla zaten desteğe hazır. Ben buradan tüm kadınlarımıza sesleniyorum, gelin işinizi, emeğinizi büyütün. Hem kadınlar olarak güçlenin hem de şehrimize, ülkemize katkı sağlayın” dedi.Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu