GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Kızılay Deprem Bölgesinde

Balıkesir Kızılay Deprem Bölgesinde

 

Kızılay Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem bölgesindeydi. Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi ve bazı şubeler de Düzce’deki afet yönetimine yardımcı olmak adına geçtiğimiz hafta sonu gıda yardımında bulundu.

 

Kizilay 1

 

 

Kelemençe “2 Bin 500 Kişiye Sıcak Yemek”

Yapılan yardımla ilgili olarak Türk Kızılay Balıkesir İl Başkanı M. Burak Kelemençe “Depremin etkisi ile sokaklara inen vatandaşlara battaniye dağıtımı yapan Kızılay, depremin ikinci saatinden itibaren sıcak çorba servisi ile afet yönetimi konusunda tecrübesini konuşturdu. Halen evlerine girmekte tedirginlik yaşayan ve sahada çalışan 2500 kişiye günde iki öğün sıcak yemek dağıtan Kızılay, aynı zamanda depremin psikolojik etkilerine karşı da vatandaşlarla birebir ilgilenmeye devam ediyor ”dedi.

 

Kizilay 3

 

Bağışlarla Toplanan Yardımlar Deprem Bölgesine Ulaştı

Kelemençe konuşmasında, “Bizde Balıkesir İl Merkezi olarak Düzceli yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyebilmek ve acılarını paylaşabilmek adına oradaydık” dedi. Kelemençe, yardımseverlerimizin bağışları ile topladığımız yaklaşık 3 ton gıda malzemesini Bandırma,  Edremit, Gönen ve Karesi Şubelerimiz ile deprem bölgesine götürüp, Kızılay Düzce Afet Yönetim Merkezimize teslim ettik.” dedi.Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu