GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir Kurtuluş Günleri Zeybek Oyunuyla Geçecek

Balıkesir Kurtuluş Günleri Zeybek Oyunuyla Geçecek

 

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde 6 Eylül’de 100 kent gönüllüsü zeybek oynayacak. Balıkesir’de  yiğitlik ve mertliğin sembolize edildiği figürlerle Harmandalı Zeybeği oynanacak.

 

100 Kişi Harmandalı Zeybek Eğitimi Alıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Balıkesir’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Kişi ile Zeybek Gösterisi gerçekleşecek. Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü olan 6 Eylül’de Atatürk Anıtı’nda, Zeybek oyunu oynayacak. Bu kapsamda gönüllü eğitmenler tarafından verilen Harmandalı Zeybeği eğitimleri verildi.

Ailelerde Katıldı

Balıkesir Kent Konseyi Genel Koordinatörü ve gönüllü eğitmen Nursel Süzaner Kılıç, “Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel Zeybek oynamaya sen de var mısın dedik ve 7’den 70’e tüm halkımızı davet ettik. Hızlı bir şekilde antrenmanlarımız devam ediyor. Anne-kız, baba-oğul hep birlikte Balıkesir Kent Konseyi Binasının önünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6 Eylül’de hep birlikte Zeybek oynayarak Kuvayı Milliye Şehri’nden tüm Türkiye’ye tek nefes olarak sesleneceğiz” dedi. HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Ege'nin Kültürel Mirası - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu