Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Markalarına Birini Daha Ekledi; Susurluk Lezzet Haritası Çıktı

Balıkesir Markalarına Birini Daha Ekledi; Susurluk Lezzet Haritası Çıktı

 

Susurluk Belediyesi özel lezzetlere imza atan esnaf için atağa geçti. Belediye Başkanı Nurettin Güney, “Esnafımızın ekonomik kaygısı bizim kaygımızdır” dedi. Ardından da, ekibiyle lezzet haritası çıkarttı. Ayrıca, Güney, lezzet haritası ile yollardaki misafirleri lezzet noktalarına davet etti.

 

Balikesir Markalarina Birini Daha Ekledi Susurluk Lezzet Haritasi Cikti 03

Lezzeti İle Meşhur İlçe Esnafı İle İstişare Edildi

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Türkiye’de ekonomik durum malum. Üstelik, Pandemiden çıkmış bir esnaf var. Bir Belediye Başkanı da bu durumdan kaygı duymalı. Özellikle ekonomik durumun iyileştirilmesi adına, lezzet durağı ile ilgili bir proje ürettik. Ayrıca, bu çalışma için Lezzeti meşhur esnaflarımızla istişareler yaptık. Onlar için barkod şeklinde coğrafi konum işareti, adres tespitiyle ilgili sistem hazırladık ”dedi.

Balikesir Markalarina Birini Daha Ekledi Susurluk Lezzet Haritasi Cikti 01

Otobana Giren Kare Kodla Lezzet Noktasına Geliyor

Esnafımız için bir barkod sistemi hazırladık. Coğrafi konum işareti, adres tespitiyle ilgili bir sistem. Ayrıca, Şehrin girişinde ayran evi var. Bir kare kod görürsünüz. Broşürlerde yine kare kodlar var. Telefonunuza bu barkodu göstererek ne canınız istiyorsa o esnafa sizi yönlendiriyor. İlçe halkımız için bir kaygı duyuyoruz ve bu kaygının gereğini yerine getirmekte bizim işimiz ”dedi.

 

“Hedef Susurluk Esnafı Amaç Lezzetlerin Yolculara Ulaştırılması”

 

Balıkesir’in önemli ilçeleri arasında olan Susurluk’ta pandemi nedeniyle ayakta durmakta zorlanan işletmelere nefes aldıracak bir proje üretildi. Susurluk Belediyesi, Susurluk’un lezzet haritasını İstanbul, İzmir, Bursa ve komşu illere dağıtarak ilçe ekonomisine katkı sağlama hedefinde.

Lezzet Haritası Lezzet Noktalarını İşaret Ediyor

Başkan Nurettin Güney, “ Esnafımızın şehrimiz ekonomisi için proje ürettik ve devreye soktuk. İstanbul –İzmir- Bursa ve komşu illerimizde dağıtımını yaparak bölgemize özel lezzetlere imza atan yerel esnafımızı tanıtacağız. Seyir halinde mola verenlere lezzet katmayı hedefledik dedi. Güney MERHABA’ya yaptığı açıklamasında “Susurluk Lezzet Haritası” projemizin lansmanını yaptık. Yerel esnafımızın yoğun ilgi duyduğu projemiz, Susurluk lezzetlerinin saklı kalmayacağının göstergesi. Uzun vadede olumlu etki yaratacak projemiz, tüm kamu kurumları, siyasi partilerimiz, odalarımız, derneklerimiz ve hemşerilerimizin desteği ile birlikte Susurluk’un kalkınmasında önemli rol oynayacaktır. Projede emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Balikesir Markalarina Birini Daha Ekledi Susurluk Lezzet Haritasi Cikti 02

“Susurluk 41 Bin Aracın Geçtiği Durak Noktamız”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney : “Türkiye’de ekonomik durum malum. Pandemiden çıkmış bir esnaf var. Bir Belediye Başkanı da bu durumdan kaygı duymalı. Bu kaygı ve ekonomik durumun iyileştirilmesi adına ilçemizde lezzet durağı ile ilgili bir proje ürettik. Bu projede, Susurluk günde 41 bin aracın geçtiği otoyola sahip. Bu araçların binde birini ilçemize soksak ne olur? Diye düşünerek bu araçların şehir içine girmesi için şehir içindeki esnaflarımızın ekonomik paydan faydalanabilmesi için bir proje ürettik. İlçemizde lezzeti meşhur esnaflarımızla istişareler yaptık. Onlar için barkod şeklinde coğrafi konum işareti, adres tespitiyle ilgili sistem hazırladık. Şehrin girişinde ayran evi var. Bir kare kod görürsünüz. Broşürlerde yine kare kodlar var. Telefonunuza bu barkodu göstererek ne canınız istiyorsa o esnafa sizi yönlendiriyor. Esnafımızdan da güzel tepkiler aldık. Belediye ekibimize de ben teşekkür ediyorum. Tabiki ilçe halkımız içinde bir kaygı duyuyoruz ve bu kaygının gereğini yerine getirmekte bizim işimiz.”

HABER: NURSİMA AKYÜREK

FOTO: M. CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu